Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 16χρονος Έλληνας πυγμάχος

Λιποθύμησε και χτύπησε σε σκληρή επιφάνεια

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο 16χρονος πυγμάχος ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την εκπομπή T-Live του Alpha, ο νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης την Παρασκευή το πρωί έκανε την καθιερωμένη προπόνησή του, όταν κάποια στιγμή ένιωσε έντονη αδιαθεσία.

Συγκεκριμένα είχε μια ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Έτρεξε στο μπάνιο όπου φέρεται να λιποθύμησε και χτύπησε σε σκληρή επιφάνεια.

Στην συνέχεια ένας συναθλητής του που τον είδε να βρίσκεται στο έδαφος ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου οι οποίοι και έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση αιματώματος.

Νέα Σμύρνη: «Ανάψτε ένα κερί για το παιδί μου» - Κραυγή αγωνίας της μητέρας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε να γίνει διερεύνηση του σοβαρού τραυματισμού του Έλληνα αθλητή αλλά και η Ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας συλλέγει στοιχεία προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ο πατέρας του 16χρονου, μιλώντας στο T-Live περιέγραψε πως ο νεαρός «είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αυτό λένε οι γιατροί».

«Το ρινγκ έχει τουαλέτα, έχει μια εξωτερική τουαλέτα. Μπήκε στην τουαλέτα, προφανώς έκανε εμετό. Κάποια στιγμή ένας συναθλητής του, μετά από ένα δυνατό μπαμ, πήγε και τον βρίσκει κάτω στο έδαφος. Φώναξε κατευθείαν τον πατέρα του και μένα. Κάποια στιγμή ο μικρός με το που είδαμε πως δεν είχε τις αισθήσεις του πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ. Ήρθαν γύρω στα είκοσι λεπτά. Οι γιατροί μας είπαν ότι λιποθύμησε και πως επειδή έπεσε ακαριαία, χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια, ψηλά» εξήγησε ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου.

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του συναθλητή του που εντόπισε τον 16χρονο. «Άκουσα μπαμ, εκεί που άνοιγα την πόρτα άκουσα μπαμ και τον είδα κάτω και φώναξα αμέσως τον πατέρα του για τις πρώτες βοήθειες. Καλέσαμε το ασθενοφόρο».
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top