Γάλλος Υπ. Εσωτερικών: «Οπαδοί της Λίβερπουλ είχαν πλαστά εισιτήρια»

Για μαζική απάτη πλαστών εισιτηρίων έκανε λόγο ο Υπουργός

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν στον τελικό Champions League με αποτέλεσμα ο αγώνας να ξεκινήσει με καθυστέρηση 36 λεπτών - Βίντεο από Star

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν αναφέρθηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι πριν από τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ και την Λίβερπουλ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα σήμερα στο Παρίσι έκανε λόγο για «μαζική, βιομηχανική και οργανωμένη απάτη πλαστών εισιτηρίων», που «προκάλεσε την αναβολή της έναρξης του αγώνα».

Τελικός Champion League: «Βασίλισσα» της Ευρώπης η Ρεάλ

Επικαλέστηκε στοιχεία της UEFA τονίζοντας πως «30.000 με 40.000 οπαδοί της αγγλικής ομάδας βρέθηκαν στο Stade de France είτε χωρίς εισιτήριο είτε με πλαστά εισιτήρια». 

Τα περισσότερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επιρρίπτουν ευθύνες για την αποτυχία διαχείρισης του πλήθους των Άγγλων οπαδών στη γαλλική αστυνομία, η οποία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι πολλές χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο με πλαστά εισιτήρια και ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τους συνωστισμούς, την πρόκληση επεισοδίων και την καθυστέρηση της έναρξης του τελικού κατά περίπου μισή ώρα.

Έχασε το Champions League αλλά κέρδισε αυτό: Στον Σαλάχ το best goal!

Από την άλλη πλευρά ωστόσο πολλοί Άγγλοι φίλαθλοι αλλά και δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον αγώνα κάνουν λόγο για ανοργανωσιά, ολιγάριθμες θύρες εισόδου στο στάδιο, ελλιπείς συγκοινωνίες και αδυναμία διαχείρισης του πλήθους, επιρρίπτοντας το μεγαλύτερο τμήμα της ευθύνης στις γαλλικές αρχές.

Από την πλευρά τους τα γαλλικά κόμματα της αντιπολίτευσης διατυπώνουν αμφιβολίες ως προς την ικανότητα της κυβέρνησης Μακρόν να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top