Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Η εμφάνιση της Ελλάδας στην παρέλαση

Εντυπωσιακές εικόνες- Ποιοι είναι οι 5 Έλληνες αθλητές που θα διαγωνιστούν

Βίντεο από τα πυροτεχνήματα της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022

Ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022, λίγο μετά την είσοδο του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και του επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, την εμβληματική «Φωλιά του πουλιού», που είναι στολισμένη με τις σημαίες των 91 διαγωνιζόμενων χωρών.

Μία τελετή έναρξης που πραγματοποιείται την πρώτη μέρα της Άνοιξης σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο. Ξεκίνησε με μια παράσταση από χορευτές που κουνούσαν λαμπερά πράσινα μεγάλα κοτσάνια με σκοπό να μεταδώσουν τη ζωτικότητα της εποχής, ακολουθούμενη από μια έκρηξη λευκών και πράσινων πυροτεχνημάτων που έγραφαν τη λέξη «Άνοιξη».

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Μετά από αυτό, η κινεζική σημαία πέρασε από 56 άτομα που αντιπροσώπευαν τις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες της Κίνας, πριν υψωθεί η σημαία και ερμηνευτεί ο εθνικός ύμνος.

Σε έναν τρισδιάστατο κύβο που μοιάζει με κομμάτι πάγου, εικόνες από καθέναν από τους προηγούμενους 23 Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες χαράχτηκαν με λέιζερ. Το κομμάτι πάγου στη συνέχεια «έσπασε» από παίκτες του χόκεϊ επί πάγου, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ολυμπιακούς κύκλους να αναδυθούν.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Ακολούθησε η καθιερωμένη «παρέλαση των εθνών», με την Ελλάδα να κάνει παραδοσιακά πρώτη την είσοδό της στη «Φωλιά του Πουλιού», προκαλώντας χειροκροτήματα.

Οι πέντε αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι οι: Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα που θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής,  και οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου στο Αλπικό Σκι. 

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Το σόου, με θερμοκρασίες περίπου -4 βαθμούς Κελσίου (στην αρχή) είχε προγραμματιστεί να είναι περίπου το μισό από τον τετράωρο μαραθώνιο του 2008, που επίσης έλαβε χώρα στη «Φωλιά των Πουλιού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top