Γαλλία: Αθωώθηκε ο σύντροφος της Ολυμπιονίκη τζούντο για τον ξυλοδαρμό της

Τι υποστήριξε ο δικαστής για την απόφασή του

Μαργκό Πινό

Τις αντιδράσεις των Γάλλων αθλητών προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον σύντροφο της Ολυμπιονίκη του τζούντο, Μαργκό Πινό, η οποία τον κατηγόρησε για ενδοοικογενειακή βία. 

Γαλλίδα ολυμπονίκης ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφο και προπονητή της

Η 27χρονη Πινό ανήρτησε στα social media μια φωτογραφία της που την έδειχνε με μώλωπες και χτυπήματα στο πρόσωπο. Πίσω από την επίθεση, ο 38χρονος σύντροφός και προπονητής της Alain Schmitt, ο οποίος συνελήφθη αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες και αθωώθηκε στο δικαστήριο.

Η Μαργκό Πινό - φωτογραφία ΑΡ

Η Μαργκό Πινό - φωτογραφία ΑΡ

Ένας δικαστής είπε ότι δεν υπάρχουν «αρκετές αποδείξεις ενοχής» για να προχωρήσει η εισαγγελία στην έκδοση της ετυμηγορίας του. «Ένα δικαστήριο δεν είναι ποτέ εκεί, για να πει ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα», είπε ο δικαστής.

 

Η Πινό σημείωσε σε ένα tweet ότι από τις πληγές της ήταν «το αίμα σκορπισμένο στο πάτωμα του διαμερίσματός μου. Τι έλειπε; Ο θάνατός μου στο τέλος, ίσως;» διερωτήθηκε.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας. Στο δικαστήριο, ζήτησαν ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή γι' αυτό που περιέγραψαν ως «πολύ σοβαρή βία».

O Alain Schmitt - φωτογραφία ΑΡ

O Alain Schmitt - φωτογραφία ΑΡ

Στην καταγγελία της, η Πινό κατηγόρησε τον ότι της επιτέθηκε στο σπίτι της σε ένα προάστιο του Παρισιού τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου. Είπε ότι κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του και πως βρήκε καταφύγιο σε γειτονικό σπίτι, 

«Είναι όλα ψέματα» υποστήριξε ο Schmitt

Ο 38χρονος σύντροφος και προπονητής της Πινό χαρακτήρισε «100% ψεύτικους» τους ισχυρισμούς της και την κατηγόρησε ότι ξεκίνησε τον αγώνα, ο οποίος, όπως είπε, σχετίζεται με το τζούντο, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.  «Δεν έχω χτυπήσει ποτέ γυναίκα στη ζωή μου», φέρεται να είπε στο δικαστήριο.

Ο Schmitt συνελήφθη λίγες ώρες πριν αναλάβει καθήκοντα προπονητή της εθνικής ομάδας τζούντο γυναικών του Ισραήλ. Ωστόσο, η Ένωση Τζούντο του Ισραήλ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ανέστειλε κάθε επαφή μαζί του μετά τις κατηγορίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top