Πάου Γκασόλ: Τίτλοι τέλους για τον Ισπανό θρύλο του Μπάσκετ!

Τα δάκρυά του για τον Κόμπι Μπράιαντ

Πάου Γκασόλ

Τέλος εποχής για τον εμβληματικό  Πάου Γκασόλ, που στα 41 του, χρόνια ανακοίνωσε, την αποχώρηση του από την ενεργό δραση. Ο Ισπανός θρύλος του μπάσκετ, μετά από 23 χρόνια στα παρκέ, αποφάσισε να γράψει τους τίτλους τέλους σε μια μυθική  καριέρα, που κατέκτησε τα πάντα. Ο Γκασόλ έπαιξε από το 1998 έως το 2001 στη Μπαρτσελόνα, έγινε το καλοκαίρι του 2001 draft στο νούμερο 3 και βρέθηκε στο Μέμφις για λογαριασμό των Γκρίζλις έως το 2008, πριν μετακομίσει στους Λος Άντζελες Λέικερς και μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, το 2009 και το 2010.

 

 

Ο Γκασόλ έπαιξε επίσης στους Σικάγο Μπουλς (2014-2016), στους Σαν Αντόνιο Σπερς (2016-2019) και στους Μιλγουόκι Μπακς για λίγους μήνες το 2019, πριν επιστρέψει πέρσι στην Μπαρτσελόνα. Εκτός από τα δύο δαχτυλίδια πρωταθλητή στο ΝΒΑ,  έχει 6 συμμετοχές σε NBA All-Star Games, δύο στη δεύτερη και δύο στην τρίτη καλύτερη ομάδα μιας σεζόν, ήταν ο κορυφαίος rookie το 2002 ενώ στο παλμαρέ του βρίσκονται πολλά ακόμη βραβεία, τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Έχει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2006), τρία EuroBasket (2009, 2011, 2015), τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια με την εθνική ομάδα των ανδρών.

Ολυμπιακός: Παίκτης ταΐζει με μπιμπερό τον νεογέννητο γιο του

Σε 1226 αγώνες κανονικών περιόδων στο ΝΒΑ ο Γκασόλ είχε 17 πόντους (51.2% στο δίποντο, 36.8% στο τρίποντο και 75.3% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.6 μπλοκ ανά 33.4 λεπτά. Σε 136 αγώνες playoffs είχε 15.4 πόντους (51.2% στο δίποντο, 29.7% στο τρίποντο και 74.1% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.7 μπλοκ ανά 35.5 λεπτά

"Να φύγω όρθιος και όχι με πατερίτσες

 Σε μια όμορφη τελετή στη Βαρκελώνη, στην πατρίδα του δηλαδή, μπροστά στην οικογένεια και στους φίλους του, ο Πάου εξήγησε πως έφτασε στο τέλος του δρόμου.

"Ήθελα να παίξω μπροστά στην κόρη μου, δούλεψα με τους γιατρούς και τώρα που ήρθε το τέλος, είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα που μου έδωσε την ευκαιρία γι' αυτούς τους όμορφους μήνες, είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής και της καριέρας μου. Έπαιξα και με την εθνική ομάδα, ήταν ιδιαίτερο το συναίσθημα κι ας μην κατακτήσαμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες" ήταν τα λόγια του συγκινημένου Ισπανού.

"Είμαι εδώ για να σας πω ότι αποσύρομαι από το μπάσκετ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πάντα πρέπει να γνωρίζεις πότε να αλλάξεις μια ταχύτητα για να απολαύσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Ήθελα να τελειώσω παίζοντας, όχι με πατερίτσες και με χειρουργικές επεμβάσεις" πρόσθεσε και συνέχισε: "Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους μου σε αυτό το ταξίδι. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και ελπίζω πως μπορώ να στηρίζομαι σε εσάς για τα επόμενα πρότζεκτ. Πάντα ήθελα να θέτω νέους στόχους και νέα όρια".

Δάκρυα για τον Κόμπι 

Ωστόσο η πιο δυνατή στιγμή στο αντίο του ήταν η αναφορά του στον Κόμπι Μπράιαντ. Με δάκρυα στα μάτια, εξήγησε στην τελετή της αποχώρησής του από τα παρκέ πόσο ήθελε να βρίσκεται στο πλευρό του ο καλός του φίλος, ο Κόμπι Μπράιαντ.

"Θέλω να κάνω ειδική μνεία σε εκείνον. Θα ήθελα πολύ να βρίσκεται απόψε εδώ, όμως η ζωή είναι κάποιες φορές πολύ άδικη. Με δίδαξε πως να γίνω καλύτερος ηγέτης, καλύτερος ανταγωνιστής, μου έδειξε τι χρειάζεται για να κερδίσω" είπε ο Γκασόλ για τον “Black Mamba” που σκοτώθηκε το Ιανουάριο ΤΟΥ 2020  σε αεροπορικό δυστύχημα στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Οι δυο τους συνυπήρξαν στους Λος Άντζελες Λέικερς, κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα, το 2009 και το 2010, ενώ ο Γκασόλ παραμένει κοντά στην σύζυγο του Κόμπι, την Βανέσα Μπράιαντ και στην οικογένειά της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top