Σιμόν Μπάιλς για καταγγελίες κακοποίησης: Το FBI έκανε τα «στραβά μάτια»

330 θύματα κατήγγειλαν τον αθλίατρο Λάρι Νασάρ για σεξουαλική κακοποίηση

H σούπερσταρ της ενόργανης γυμναστικής, η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς κατέθεσε ενώπιον της Γερουσίας, αναφορικά με την  υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών και γυναικών της Εθνικής Ομάδας Γυμναστικής των ΗΠΑ, από τον αθλίατρο Λάρι Νασάρ.

H Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς/AP

H Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς/AP

Μαζί με την ολυμπιονίκη κατέθεσαν δύο ακόμη αθλήτριες, η Άλι Ράιζμαν και η Μακάιλα Μαρούνεϊ, που στάθηκαν ενώπιον της ειδικής επιτροπής της Γερουσίας μαζί με τον επικεφαλής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι.

330 θύματα κατήγγειλαν τον αθλίατρο Λάρι Νασάρ

O αθλίατρος Λάρι Νασάρ/AP

O αθλίατρος Λάρι Νασάρ/AP

Το σκάνδαλο έχει ξεσπάσει εδώ και τρία χρόνια, με τη Σιμόν Μπάιλς να αποτελεί το πιο προβεβλημένο πρόσωπο, μεταξύ 330 θυμάτων συνολικά που κατήγγειλαν τον αθλίατρο.

Aθλήτριες που κατέθεσαν για την κακοποίησή τους από τον αθλιάτρο Νασάρ/ΑP

Aθλήτριες που κατέθεσαν για την κακοποίησή τους από τον αθλιάτρο Νασάρ/ΑP

Η Γερουσία εξετάζει τώρα τις αστοχίες, την απόπειρα συγκάλυψης και την ολιγωρία του FBI μπροστά στις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του Νασάρ.

«Κατηγορώ ένα ολόκληρο σύστημα που επέτρεψε αυτή την κακοποίηση»

H Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς/AP

«Κατηγορώ τον Λάρι Νασέρ και, επίσης, κατηγορώ ένα ολόκληρο σύστημα που επέτρεψε και διαιώνισε αυτή την κακοποίηση», δήλωσε η Μπάιλς.

Ο γιατρός βρίσκεται ήδη στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή για τις πράξεις του.

«Αν επιτρέπεις σε ένα "αρπακτικό" να βλάπτει παιδιά, οι συνέπειες θα είναι σαρωτικές και σοβαρές», πρόσθεσε σχεδόν δακρυσμένη η Σιμόν Μπάιλς ενώπιον της επιτροπής.

«Μας απογοήτευσαν και δικαιούμαστε απαντήσεις. Φαίνεται πως το FBI έκλεισε τα μάτια ενώπιόν μας» είπε, επίσης, η Σιμόν Μπάιλς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top