Βασίλης Σπανούλης: Τα 22 χρόνια της λαμπρής καριέρας του «Kill Bill»

Από τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας έως τον Ολυμπιακό

Το τέλος της μπασκετικής του καριέρας ανακοίνωσε σήμερα ο Βασίλης Σπανούλης μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram. Ο «Kill Bill» αποφάσισε στα 39 του να αποχωρήσει από το μπάσκετ αφήνοντας πίσω του μια τεράστια καριέρα. 

Βασίλης Σπανούλης: «Τέλος εποχής» - Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το μπάσκετ

Ο Βασίλης Σπανούλης, «το παιδί που ονειρεύτηκε να παίξει μπάσκετ» όπως χαρακτήρισε τον εαυτό του, κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague.

Η λαμπρή καριέρα του «Kill Bill»

Γεννήθηκε στη Λάρισα τον Αύγουστο του 1982 και ξεκίνησε επαγγελματικά το μπάσκετ από τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας. Στη συνέχεια έπαιξε για το Μαρούσι όπου βραβεύτηκε ως Καλύτερος Νέος της σεζόν το 2003.

Ο Βασίλης Σπανούλης στο Μαρούσι το 2003 / ΙΝΤΙΜΕ

Σύντομα η καριέρα του... «εκτοξεύτηκε». Έκανε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό και γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους μπασκετικούς αστέρες στην Ευρώπη. 

Ο Βασίλης Σπανούλης στον Παναθηναϊκό το 2005 / ΙΝΤΙΜΕ

Τη σεζόν 2006-2007 ο Σπανούλης έκανε ένα πέρασμα από το NBA παίζοντας για τους Χιούστον Ρόκετς και στη συνέχεια επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Τη σεζόν 2008-2009 κατακτά μαζί με την ομάδα του τη Euroleague και ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς ανακηρύσσεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης του Final 4 της διοργάνωσης.

Ο Βασίλης Σπανούλης με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Αυστραλία το 2006 / ΙΝΤΙΜΕ

Το 2010 κάνει νέο βήμα στην καριέρα του και παίρνει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα κατακτά την Euroleague, τη σεζόν 2011-12 κάτι που γίνεται ξανά την επόμενη σεζόν (2012-2013). Ανακηρύσσεται MVP και των δύο Final 4, «ισοφαρίζοντας» το ρεκόρ του Τόνι Κούκοτς. Είναι οι μοναδικοί Ευρωπαίοι παίκτες που το έχουν καταφέρει τρεις φορές.

Ο Βασίλης Σπανούλης στον Ολυμπιακό το 2011 / ΙΝΤΙΜΕ

Σημαντικός ήταν και ο ρόλος του στην Εθνική Ελλάδας, με την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στην ιστορία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005 αλλά και η προσφορά του στο ασημένιο μετάλλιο, στο Μουντομπάσκετ του 2006. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top