Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τη δημιουργία της European Super League

Μετά τον Χιμένεθ διαφώνησαν και άλλοι

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου για την δημιουργία της European Super League, η οποία βάζει φωτιά στο άθλημα.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ, οι οποίες είναι εκ των ιδρυτικών μελών της νέας κλειστής λίγκας, αλλά και ιδιοκτήτης της αμερικανικής Ιντερ Μαϊάμι που συμμετέχει σε ένα ανάλογο πρωτάθλημα, τόνισε σε δηλώσεις του ότι το ποδόσφαιρο που αγαπάμε κινδυνεύει.

Μητσοτάκης για European Super League: Δε θα το αποδεχθούν οι φίλαθλοι

"Είμαι κάποιος που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου από τότε που μπορώ να θυμάμαι. Το αγάπησα ως παιδί που ήμουν φίλαθλος και είμαι ακόμα ένα φίλαθλος. Ως παίκτης αργότερα και τώρα ως ιδιοκτήτης, ξέρω πως το άθλημα είναι το απόλυτο τίποτα δίχως τους οπαδούς.

Χρειαζόμαστε το ποδόσφαιρο να είναι για όλους. Να είναι δίκαιο και χρειαζόμαστε ανταγωνισμό. Αν δεν υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες, το ποδόσφαιρο που αγαπάμε θα μπει σε κίνδυνο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέκαμ.

O Χιμένεθ δε μασάει τα λόγια του για την ίδρυση της European Super League

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής της Λιντς,  Μαρσέλο Μπιέλσα που έκανε λόγο για απληστία των πλούσιων ομάδων που θέλουν να γίνουν πλουσιότερες.

"Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι πλούσιοι πάντα φιλοδοξούν να είναι πλουσιότεροι, ανεξάρτητα από τις συνέπειες για τους άλλους. Όσο κερδίζουν περισσότερη δύναμη, αρχίζουν να απαιτούν περισσότερα προνόμια.

Αυτό που κάνει τον ανταγωνισμό μεγάλο, είναι η ικανότητα μιας από τις αδύναμες ομάδες να αναπτυχθεί, να μην βλέπει τις μεγάλες ομάδες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Όμως, η λογική του κόσμου και επομένως του ποδοσφαίρου δεν είναι αυτή. Είναι ότι οι ισχυροί γίνονται πλουσιότεροι και οι αδύναμοι γίνονται φτωχότεροι" είπε ο Αργεντινός προπονητής.

Σεισμός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την ανταρσία των... δώδεκα!

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αντιδράσεις των φιλάθλων που δεν βλέπουν με καλό μάτι το ποδοσφαιρικό σχίσμα. Οπαδοί της Λιντς και της Λίβερπουλ εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αντίθεση τους στην δημιουργία της ευρωπαϊκής λίγκας, έξω από το Ελαντ Ροουντ όπου έγινε αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

"Η αγάπη για το παιχνίδι της εργατικής τάξης διαλύεται από την απληστία και τη διαφθορά. Αναπαύσου εν ειρήνη Λιβερπουλ", έγραφε ένα πανό που σήκωσαν φίλοι των κόκκινων.

 

 

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα τελευταία αθλητικά highlights 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top