Σεισμός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την ανταρσία των... δώδεκα!

Εντάχθηκαν ως ιδρυτικά μέλη

Μilan

Ανω κάτω έχει γίνει ο χώρος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά το… πραξικόπημα των δώδεκα κορυφαίων ομάδων που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν την European Super League Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Τότεναμ εντάχθηκαν ως ιδρυτικά μέλη, ενώ αναμένονται ακόμη τρεις σύλλογοι να ενταχθούν πριν από την εναρκτήρια σεζόν, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της ESL αναμένεται να εκκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα καταστεί εφικτό.

Μίλαν-Ίντερ: Σε φιλανθρωπίες το πρόστιμο για Ζλάταν και Λουκακού

Οι φήμες για την απόσχιση κορυφαίων ομάδων από την UEFA και την FIFA έλαβαν σάρκα και οστά και έχουν προκαλέσει σεισμό στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Οι φίλαθλοι κάνουν λόγω για προδοσία και δεν βλέπουν με καλό μάτι την προσπάθεια αυτονόμησης των ομάδων που υποστηρίζουν, παρότι στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν στη νέα διοργάνωση θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στα εθνικά τους πρωταθλήματα.

"Λένε να περιμένεις το απροσδόκητο, αλλά σήμερα τα μέλη των υποστηρικτών της Τσέλσι αλλά και οι υποστηρικτές του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο έχουν βιώσει την απόλυτη προδοσία", έγραψαν χαρακτηριστικά οι οπαδοί της Τσέλσι.

 

“Χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο της THFC πρόδωσε τον σύλλογο, την ιστορία του και τη μαγεία που κάνει αυτό το παιχνίδι τόσο ξεχωριστό" είπαν οι φίλαθλοι της Τότεναμ.

 

"Η υποβολή αυτών των προτάσεων χωρίς διαβούλευση με τους οπαδούς, και εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, όταν οι άνθρωποι πρέπει να είναι μαζί και να μην εξυπηρετούν τα εγωιστικά τους συμφέροντα, απλώς προσβάλει" ήταν η θέση των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ εκείνοι της Σίτι τόνισαν ότι: "Αυτός ο νέος διαγωνισμός δεν έχει αθλητική αξία και φαίνεται να παρακινείται από την απληστία".

 

 

Η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια ομοσπονδία απέρριψαν την δημιουργία του κλειστού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την UEFA να απειλεί μάλιστα τις ομάδες με αποκλεισμό από τα εγχώρια πρωταθλήματα και τους παίκτες με απαγόρευση συμμετοχής στις εθνικές τους ομάδες. Στην ανακοίνωση της UEFA γίνεται λόγος για απόλυτη συμφωνία στις απόψεις της με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα τελευταία αθλητικά highlights 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top