Μητσοτάκης για European Super League: Δε θα το αποδεχθούν οι φίλαθλοι

Αντίθετος και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της European Super League εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο twitter, τόνισε πως ένα κλειστό πρωτάθλημα με λίγους, εύπορους, ευρωπαϊκούς συλλόγους είναι λάθος.

Όπως εκτίμησε, «οι φίλαθλοι δε θα το αποδεχθούν».

Ευρωπαϊκή Super League: Τι δήλωσε η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν

«Το απροσδόκητο κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση από λίγους πλούσιους ευρωπαϊκούς συλλόγους για τη δημιουργία κλειστού πρωταθλήματος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία και την παράδοση του παιχνιδιού. Είναι λάθος -απλά και ξεκάθαρα. Οι οπαδοί δεν θα το αποδεχτούν», γράφει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την πλήρη αντίθεση με τη δημιουργία της European Super League εξέφρασε και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, στο πλαίσιο των επαφών που είχε στο Montreux της Ελβετίας, όπου διεξάγεται το 45ο Κογκρέσο της UEFA.

Σεισμός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την ανταρσία των... δώδεκα!

Μέχρι στιγμής, την αντιθεσή τους έχουν εκφράσει ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Τσίπρας: Η αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος

Αντίθετος δήλωσε και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για απληστία των ισχυρών.

«Με την κίνηση δώδεκα πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα, επιβεβαιώνεται μια αρχή που δυστυχώς δεν καθοδηγεί μόνο το ποδόσφαιρο αλλά σχεδόν κάθε πτυχή του σημερινού κόσμου. Η αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα σήμερα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ο κόσμος που ζούμε. Ο κόσμος που οφείλουμε να αλλάξουμε. Πολεμώντας την απληστία με τη συμμετοχή και τη δημοκρατία. Στην καθημερινότητά μας, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στο ποδόσφαιρο. Παντού!», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
 

Με την κίνηση δώδεκα πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα, επιβεβαιώνεται μια αρχή που δυστυχώς δεν...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top