Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο άθλημα για τη διασπορά του ιού

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις και καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα

Η ιταλική ολυμπιακή επιτροπή σε μια χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από πολλές άλλες από τον κορωνοϊό, έκανε μια μεγάλη έρευνα για τον κίνδυνο διασποράς του ιού μέσω των αθλημάτων και κατέληξε ότι πιο επικίνδυνο από όλα είναι το βόλεϊ.

Αιτία είναι ότι σε κάθε φάση η ίδια μπάλα αλλάζει πάρα πολλά χέρια αναγκαστικά. Δεύτερο από τα δημοφιλή αθλήματα για τον ίδιο λόγο είναι το μπάσκετ που έχει φυσική και σωματική επαφή.

Το τελευταίο στη λίστα είναι το τένις με την προϋπόθεση ότι κάθε αθλητής θα έχει τα δικά του μπαλάκια, τα οποία θα επιστρέφουν σε αυτόν για τα σερβίς, χωρίς να τα ακουμπάει ο αντίπαλος. 

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις και καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα

Η επανεκκίνηση του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου είναι ψηλά στην ατζέντα όλων των χωρών μέσα στην πανδημία. Παρόλα αυτά στα ομαδικά σπορ ο κίνδυνος να υπάρξει διασπορά είναι έντονος.

Η επιβεβαίωση ήρθε στην ομάδα της Κολωνίας που ανακοίνωσε την Παρασκευή τρία θετικά κρούσματα του ιού που αφορούν μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται μόνο για ποδοσφαιριστές ή και για ανθρώπους του προπονητικού επιτελείου, επικαλούμενη τα προσωπικά δεδομένα.

Αυτό που προκαλεί έντονη αντίδραση στη Γερμανία είνια ότι απόφαση της ομάδας είναι να συνεχιστούν οι προπονήσεις και απομένει να δούμε αν θα αποδεχθεί χωρίς κυρώσεις αυτή την ενέργεια η κυβέρνηση. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top