Θρηνεί η Ατλέτικο Μαδρίτης: «Έφυγε» ο Ράντομιρ Άντιτς

Κάθισε και στους τρεις πάγκους των «γιγάντων» της La Liga

Ράντομιρ 'Αντιτς

Έναν από τους σπουδαιότερους προπονητές των τριών τελευταίων δεκαετιών «έχασε» το ποδόσφαιρο της Ισπανίας τη Δευτέρα, καθώς «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών ο Σέρβος προπονητής, Ράντομιρ 'Αντιτς.

Ήταν ο μοναδικός τεχνικός στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου που κάθισε στον πάγκο και των τριών «μεγάλων» της La Liga, της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα και ο άνθρωπος που συνδέθηκε όσο ελάχιστοι με τους «ροχιμπλάνκος», καθώς κατέκτησε μαζί τους το νταμπλ του 1995-96, έχοντας υπό τις οδηγίες του και τον σπουδαίο Σέρβο μεσοεπιθετικό του Πανιωνίου, Μίλινκο Πάντιτς.

Την κοινοποίηση της απώλειάς του έκανε σε ένδειξη σεβασμού, πρώτη η Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία καθοδήγησε για πέντε σεζόν και συνολικά 189, όντας ο «μέντορας» του σημερινού προπονητή των Μαδριλένων, Ντιέγκο Σιμεόνε.

«Με την απώλεια του Ράντομιρ 'Αντιτς, ένα μέρος της καρδιάς του συλλόγου μας έφυγε...» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ατλέτι» Μιγκέλ 'Ανχελ Χιλ, γιός του «θρυλικού» προέδρου της Ατλέτικο, Χέσους Χιλ, με τον οποίο ο εκλιπών δημιούργησαν την σπουδαία ομάδα που άφησε το σημάδι της στο ισπανικό ποδόσφαιρο στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Ποιος ήταν ο Ράντομιρ Άντιτς

Ο 'Αντιτς γεννήθηκε το 1948, στο Ζίτεστε της Σερβίας και σαν ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρτίζαν, περνώντας παράλληλα από τις Φενερμπαχτσέ, Σαραγόσα και Λούτον.

Εκτός από τους τρεις «γίγαντες» της Ισπανίας, πέρασε ακόμη από τον πάγκο των Οβιέδο, Σαραγόσα, Θέλτα, ενώ διετέλεσε ακόμη ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας και τεχνικός στην Παρτίζαν (κατέκτησε δύο τίτλους) και στις κινεζικές Σαντόνγκ Λούνενγκ και Ζονγκάι.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργαζόταν ως σχολιαστής σε διάφορα ΜΜΕ της Ισπανίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top