Εθνική ομάδα: Άδοξο τέλος με Πιτίνο!

Η συνεργασία τελείωσε πριν καν αρχίσει

Ρικ Πιτίνο

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η διοργάνωση μετατίθεται πλέον για το 2021 και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση δεν πρόκειται να διεξαχθεί αργότερα από το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Ρικ Πιτίνο έχρισε MVP του αγώνα με τον κορωνοϊό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως συνεπάγεται και την ολοκλήρωση της συνεργασίας της ΕΟΚ με τον Ρικ Πιτίνο πριν καν αυτή αρχίσει. Ο Αμερικανός προπονητής είχε συμφωνήσει να καθοδηγήσει την ελληνική ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά και σε περίπτωση πρόκρισης στους Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο πλέον αυτά όλα αλλάζουν.

Ο Πιτίνο έχει ήδη δεσμευτεί με το κολέγιο Iona με συμβόλαια μακράς διάρκειας (που κατά πληροφορίες έχει opt out σε κάθε τέλος σεζόν) και δεν προβλέπεται να επιστρέψει. Άλλωστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες συζητείται ακόμη και να διεξαχθούν πριν το προσεχές καλοκαίρι, όταν θα είναι σε εξέλιξη η σεζόν στο NCAA.

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, ο 67χρονος Hall of Famer δεν θα καθίσει στον ελληνικό πάγκο. Η Εθνική θα συνεχίσει να πορεύεται μέχρι νεωτέρας με τον Θανάση Σκουρτόπουλο (Νοέμβριο τα επόμενα ματς των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ) και μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια διαφορετική επιλογή για το Προολυμπιακό Τουρνουά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες (;) και το Ευρωμπάσκετ που… στριμώχνονται μέσα στο 2021.

Πάντως ο επόμενος προπονητής είναι μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί μετά τις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ (προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο) και πιθανότατα από τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top