Στο ΣτΕ καταφεύγουν Ξάνθη και ΠΑΟΚ για να βρουν το δίκιο τους

Ποια είναι τα αιτήματα των δύο ομάδων

ΣτΕ

Ξάνθη και ΠΑΟΚ προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν αποφάσεις του υπουργού αθλητισμού και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, από τις οποίες θεωρούν ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική και ηθική βλάβη.

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Τι ζητούν οι δύο ομάδες

Η Ξάνθη ζητά να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τις οποίες αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα στις δύο ομάδες.

Και οι δύο ομάδες ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, δηλαδή η ανάκληση συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες ζητούν και την έκδοση προσωρινής διαταγής, από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, με την οποία θα παγώσουν οι συνέπειες των επίμαχων αποφάσεων ως την εκδίκαση των κύριων προσφυγών τους.

«Από τις υπουργικές αποφάσεις θα υποστούμε ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική»

Υποστηρίζουν ότι από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική, οικονομική και ποδοσφαιρική βλάβη, σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι αιτήσεις ακύρωσης.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι εξαιτίας των επιδίκων αποφάσεων επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και εικονικών συμφωνιών, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Θεωρούν ότι οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια  συμμετοχής για  το 2020-2021 στο Champions League. Στις προσφυγές υποστηρίζουν ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων  από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών  δικαιωμάτων κ.λπ.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top