«Πόλεμος» μεταξύ Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη

Κόκκαλης: Μικραίνεις τον Ολυμπιακό – Μαρινάκης: Είσαι αχάριστος

Σωκράτης Κόκκαλης Βαγγέλης Μαρινάκης

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη για τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη, ύστερα από την επιστολή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ,  ιδιοκτησίας του πρώην ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία η  κατασκευαστική εταιρεία  κοινοποίησε την επιθυμία της να μην  ανανεωθεί το μισθωτήριο με την ΠΑΕ του Πειραιά, επειδή επιθυμεί να προβεί σε πώληση του ακινήτου που υπάρχει εντός των εγκαταστάσεων στου Ρέντη. Στην ίδια  επιστολή ζητά και την καταβολή της οφειλής ύψους 15.033 ευρώ από την  ερυθρόλευκη ΠΑΕ.  

Απαντώντας όμως στην INTRAKAT, η  ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ προχώρησε με επιστολή της σε «φουλ επίθεση» κατά του κ. Κόκκαλη, χαρακτηρίζοντας «εχθρική» τη στάση του και προχωρώντας σε προσωπικές βαρύτατες αιχμές  εναντίον του.     

«Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και πάλι η εχθρική στάση του Σωκράτη Κόκκαλη και των εταιρειών του απέναντι στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Αποδείχθηκε με την υπόθεση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τη στάση του τα τελευταία τρία χρόνια και τις συμμαχίες του και τις δουλειές με όλους σχεδόν τους εχθρούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, καθώς και με το γεγονός ότι ο ίδιος και οι εταιρείες του δεν συνεισέφεραν ούτε ένα ευρώ για τον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δυστυχώς για τον Σωκράτη Κόκκαλη, τους γιους του και τους συνεργάτες του, βασιλιάς τους είναι το χρήμα ενώ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ένα όχημα επίτευξης κερδών για τις κρατικοδίαιτες εταιρείες του» ανέφερε μεταξύ άλλων  στην ανακοίνωσή της η ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ.   

Όσον αφορά την οφειλή,  η ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ επισήμανε: «Σε ότι αφορά σε μια οφειλή μερικών χιλιάδων ευρώ σε σχέση με την μίσθωση, την οποία αναφέρετε στην επιστολή σας, σας ενημερώσουμε ότι έχει εξοφληθεί. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν αφήνει χρέη όπως γινόταν επί των ημερών σας, με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που μας μας κληροδοτήσατε». 

Στο ίδιο επιθετικό πνεύμα η επιστολή κατέληγε:   

«Να είστε σίγουροι ότι μαζί με τη παραλαβή του οικοπέδου σας θα εισπράξετε και την καθολική αποδοκιμασία του κόσμου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για ένα ακόμα απρόκλητο χτύπημα στον Σύλλογο».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  

Απαντώντας με δική του επιστολή ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές και στρεφόμενος κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη ανέφερε μεταξύ άλλων:   «Βλέπω ότι εσύ χρησιμοποιείς τον Ολυμπιακό και τα ΜΜΕ που ελέγχεις ως ασπίδα προσωπικής σου προστασίας, εργαλεία προώθησης προσωπικών σου συμφερόντων και πολιτικών φιλοδοξιών». Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε λόγο μάλιστα για «οχετό»  από τα μέσα ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη. 

Επισήμανε συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης στην επιστολή του προς τον κ. Μαρινάκη, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα: 

«Κύριε Μαρινάκη, 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Οι συνεχείς απαράδεκτοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σου εις βάρος μου, οι άθλιες επιθέσεις εναντίον της οικογένειάς μου, και οι βρώμικες μεθοδεύσεις κατά των επιχειρήσεων που συμμετέχω, με αποκορύφωμα το χθεσινό οχετό από τα μέσα που έχεις εξαγοράσει, δεν θα μείνουν πλέον αναπάντητα.

Παρέλαβα έναν Ολυμπιακό ερείπιο και σου παρέδωσα ένα ΜΕΓΑΛΟ Ολυμπιακό με πρωταθλήματα, κύπελλα, σύγχρονο γήπεδο, προπονητικό κέντρο, ακαδημίες, σχολές και γραφεία.

Για να γίνουν όλα αυτά, που ήταν μια προσπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη εκτός από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, διέθεσα πολύ χρόνο, έλαβα κρίσιμες πρωτοβουλίες και δύσκολες αποφάσεις γιατί πάνω από όλα είχα το συμφέρον του Ολυμπιακού.

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν προσωπικά Πρόεδρος και ο μέτοχος του Ολυμπιακού χωρίς να κρύβομαι πίσω από offshore εταιρίες και παρένθετα πρόσωπα.

Βλέπω ότι εσύ χρησιμοποιείς τον Ολυμπιακό και τα ΜΜΕ που ελέγχεις ως ασπίδα προσωπικής σου προστασίας, εργαλεία προώθησης προσωπικών σου συμφερόντων και πολιτικών φιλοδοξιών.

Ο Ολυμπιακός ανήκει στο λαό του, είναι πιο μεγάλος από μένα και σίγουρα από σένα.

Μην συνεχίζεις να τον μικραίνεις.

Σ. Κόκκαλης».  

TO ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΙΝTRAKAT  

Σε επιστολή της επίσης  η εταιρία Intrakat  απάντησε στους ισχυρισμούς της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ για την πώληση του οικοπέδου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, δίνοντας στη δημοσιότητα έγγραφο  στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός ήταν ενήμερος πως το οικόπεδο που μισθώθηκε για 5 χρόνια το 2014 θα έπρεπε να παραχωρηθεί άμεσα σε περίπτωση που πωλούνταν νωρίτερα. Αναφέρει επίσης ότι η ΠΑΕ  Ολυμπιακός ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να ανανεώσει την μίσθωση που έληξε στις 31 Ιουνίου του 2019, ενώ όταν η Intrakat πρότεινε την πώλησή του έλαβε την απάντηση από τη  ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ  ότι δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά του οικοπέδου, ούτε ενδιαφέρεται να επενδύσει σε κάτι σχετικό στην περιοχή του Ρέντη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ 

Η διαμάχη συνεχίσθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ανταπαντά με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, εξαπολύοντας νέα προσωπική επίθεση στον  Σωκράτη Κόκκαλη:  

«Σωκράτη, 
Δεν έχεις το θάρρος να ζητήσεις συγγνώμη από τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για το ατόπημα σου να διώξεις την Ακαδημία μας από το Ρέντη. Σκοπός σου, να κερδοσκοπήσεις για μια ακόμη φορά εις βάρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ούτε βέβαια έχεις το θάρρος να απολογηθείς για τη συμπεριφορά σου σε βάρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης.  

Σε αυτήν υποστηρίζει επίσης ότι «η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που μου παρέδωσες, είχε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη σε δημόσιο, τράπεζες, παίκτες, ομάδες και προμηθευτές σε κατάσταση πλήρους αφερεγγυότητας, με πολλές εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, που ακόμα και δέκα χρόνια μετά ταλαιπωρούν το Σύλλογο». 

Καταλήγει ο κ. Μαρινάκης στη δήλωσή του: 

«Σωκράτη, είσαι Αχάριστος. Ποτέ δεν εκτίμησες τα όσα σου προσέφερα. Σε στήριξα στις προσωπικές και επιχειρηματικές σου αντιπαραθέσεις σεβόμενος την ιστορία και την προσφορά σου στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Αυτήν την ιστορία, όμως, εσύ δεν τη σεβάστηκες. Τα τελευταία τρία χρόνια αποφάσισες να συμμαχήσεις με τους εχθρούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας. Και όλα αυτά για να προωθήσεις μια ακόμα φορά τα προσωπικά σου συμφέροντα.

Σε καλώ ακόμα και τώρα να απαρνηθείς τους εχθρούς μας και να ξεκινήσεις να ονειρεύεσαι μαζί μας για το μεγαλείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας.
Βαγγέλης Μαρινάκης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top