Τι συμβαίνει με το ΟΑΚΑ; Απίστευτη ταλάντωση στις εξέδρες του!

Έλεγχο στατικότητας ζήτησαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Σταδίου

Εξεδρες ΟΑΚΑ

Ανησυχία στην UEFA, και όχι μόνο, προκάλεσε η απίστευτη ταλάντωση στο άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τη Μπάγερν Μονάχου.

Το φαινόμενο το παρατήρησε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και το επεσήμανε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού Σταδίου, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν έλεγχο στατικότητας με επιστολή στη Γενική γραμματεία Αθλητισμού.

Όπως εξήγησε o προϊστάμενος του αθλητικού ρεπορτάζ του STAR στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, μπορεί η εικόνα να φαίνεται τρομακτική, στην πραγματικότητα όμως είναι αυτό ακριβώς που ήθελαν οι κατασκευαστές του Ολυμπιακού Σταδίου να γίνεται, κάθε φορά που συγχρονίζουν τις αντιδράσεις τους χιλιάδες οπαδοί σε κάθε κερκίδα.

«Αν οι εξέδρες ήταν άκαμπτες, θα υπήρχε πρόβλημα με την στατικότητά τους, αφού η υπερβολικά μεγάλη ταλάντωση θα δημιουργούσε συνθήκες κατάρρευσης. Έτσι η δυνατότητα που έχει η κάθε εξέδρα του πάνω διαζώματος να κινείται ξεχωριστά σε τέτοιες περιπτώσεις προστατεύει τον σκελετό του γηπέδου, κάτι που γίνεται φυσικά και σε περίπτωση μεγάλων σεισμών», εξήγησε ο Θόδωρος Ζαρμακούπης.

Παρόμοια πρακτική χρησιμοποιείται από τους μηχανικούς και σε πολύ πιο καινούργια γήπεδα, όπως είναι για παράδειγμα το Βαλντ Στάντιον στην Φρανκφούρτη, που κατασκευάστηκε το 2005. Tο πάνω διάζωμα του κινείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όταν οι φίλαθλοι συγχρονίζονται στην εξέδρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top