Ο Μπέκαμ θα λάβει το Βραβείο του Προέδρου της UEFA

Έγραψε 762 συμμετοχές σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο της καριέρας του

μπεκαμ, βραβειο

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απονεμηθεί στον Ντέιβιντ Μπέκαμ το Βραβείο του Προέδρου της UEFA για το 2018, σε αναγνώριση της εξαιρετικής καριέρας και συμβολής του στο άθλημα στη γηραιά ήπειρο, καθώς και για τις ανθρωπιστικές προσπάθειές του.

Ο «Μπεκς» θα γίνει ο τρίτος Άγγλος που παραλαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς έχουν προηγηθεί οι σερ Μπόμπι Ρόμπσον (2002) και σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, χαρακτήρισε τον πρώην αρχηγό της εθνικής Αγγλίας, ο οποίος θα παραλάβει το βραβείο του στο Μονακό, ως «ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό πρότυπο της γενιάς του».

«Το Βραβείο του Προέδρου αναγνωρίζει εξαιρετικά επιτεύγματα, επαγγελματική αριστεία και υποδειγματικές προσωπικές αρετές» δήλωσε ο Τσέφεριν και συνέχισε: «Έχω επιλέξει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ως τον αποδέκτη του φετινού βραβείου, επειδή είναι παγκόσμιος πρεσβευτής για το ποδόσφαιρο, προβάλλοντας το παιχνίδι και όλες τις αξίες του σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι ακούραστες ανθρωπιστικές προσπάθειές του, οι οποίες έχουν βοηθήσει τις ζωές πολλών παιδιών σε όλο τον κόσμο, πρέπει επίσης να γιορταστούν. Ο Μπέκαμ είναι ένα αληθινό ποδοσφαιρικό πρότυπο της γενιάς του».

Ο Μπέκαμ «έγραψε» 762 συμμετοχές σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο στην διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του, η οποία ξεπέρασε τα 20 χρόνια, με απολογισμό 130 τέρματα. Ήταν μέλος της ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατέκτησε το «τρεμπλ» το 1999, ενώ στην διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας του φόρεσε μεταξύ άλλων και τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης, Λος Άντζελες Γκάλαξι, Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν. «Στην διάρκεια της καριέρας μου πάντα έδωσα το 100% και προσπάθησα να διατηρήσω τις αξίες της ομαδικής δουλειάς και του "ευ αγωνίζεσθαι" και είμαι υπερήφανος που μπαίνω στην επιφανή λίστα των παικτών που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν αυτό το βραβείο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο 43χρονος Μπέκαμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top