Ντάβιντε Αστόρι: Από τη μεγάλη χαρά για το νεογέννητο παιδί του στον θάνατο

Ο αιφνίδιος θάνατος του ποδοσφαιριστή της Φιορεντίνα και το παιχνίδι της μοίρας

Ντάβιντε Αστόρι: Από τη χαρά στον θάνατο

Ένα απίστευτο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι:  Πριν δύο εβδομάδες έγινε πατέρας αλλά πριν καλά-καλά προλάβει να χαρεί για τη γέννηση του παιδιού του έφυγε από τη ζωή, στο ξενοδοχείο "La di Moret" του Ούντινε, όπου είχε καταλύσει η Φιορεντίνα για τον αγώνα της με την Ουντινέζε.  

Ο Αστόρι πέθανε όπως  όλα δείχνουν στον ύπνο του,  με την καρδιακή προσβολή να είναι η πιθανότερη αιτία, προκαλώντας σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Γεννήθηκε πριν 31 χρόνια στο Σαν Τζοβάνι Μπιάνκο  του Μπέργκαμο και πρώτη του ομάδα  ήταν η ερασιτεχνική Ποντίσολα, από την οποία πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν. Στην πρώτη ομάδα της ομάδας του Μιλάνου βρέθηκε το 2006, σε ηλικία 19 ετών. Έμεινε σε αυτή μέχρι  2008, για να πάει  δανεικός διαδοχικά στη Πιτσιγκετόνε (2006-07) και την Κρεμονέζε (2007-08).  μετρώντας 25 και 31 συμμετοχές αντίστοιχα.

Το 2008 ήρθε η μεταγραφή για την Κάλιαρι, όπου έμεινε 6 ολόκληρα χρόνια και καθιερώθηκε, μετρώντας  174 συμμετοχές και τρία γκολ, έως ότου  πήγε δανεικός  στη Ρόμα  το 2014-15 και στη συνέχεια πάλι δανεικός  στη Φιορεντίνα.

Η πολύ καλή του παρουσία εκεί ήταν η αιτία να πάρει μεταγραφή τελικά για την ομάδα της Φλωρεντίας που ήταν  δυστυχώς και η τελευταία του  και στην οποία έγινε αρχηγός.  

Ο Αστόρι ήταν διεθνής  με την ομάδα Παίδων της εθνικής Ιταλίας αλλά και με την Ανδρών.  Η πρώτη του συμμετοχή στη  "σκουάντρα ατζούρα" ήταν  το 2011 και μέχρι το 2017 συμμετείχε 14 φορές σε αγώνες της, σημειώνοντας ένα γκολ.

  

Ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής είχε αγωνισθεί και εναντίον ελληνικής ομάδας, τον ΠΑΟΚ, για τη διοργάνωση του Europa League της σεζόν 2016-17, από όπου και οι φωτογραφίες της Ευρωκίνησης από τη συνέντευξη τύπου, στην οποία είχε κάνει δηλώσεις, μαζί με τον τότε προπονητή της Φιορεντίνα Πάουλο Σόζα.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top