"Κραυγή" Κομανέτσι για την ασφάλεια των αθλητριών

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

"ΚΡΑΥΓΗ" ΚΟΜΑΝΕΝΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Τα δάκρυα των αθλητριών της γυμναστικής έριξαν αλάτι στις παλιές πληγές της Νάντια Κομανέντσι, του κοριτσιού που μόλις στα 14 απέσπασε - για πρώτη φορά στην ιστορία- τέλειο δεκάρι στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ το 1976.

Ομως, πίσω από την λάμψη το μεγαλύτερο αστέρι της γυμναστικής, ζούσε σε μια μαύρη τρύπα.. Όπως και τα ανήλικα κορίτσια στα χέρια του Λάρι Νάσαρ,  γιατρού της ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ.

"Λυπάμαι πολύ για τα κορίτσια που κακοποιήθηκαν και θαυμάζω το κουράγιο τους να μιλήσουν δημόσια... Είναι σημαντικό να δικαιωθούν και λάβουν κάθε στήριξη", δήλωσε η ίδια.

Η Νάντια ξέρει από πρώτο χέρι τι θα πει κακοποίηση.. Ο κακομαθημένος γιός του τότε δικτάτορα της Ρουμανίας Τσαουσέσκου την θαύμαζε αρρωστημένα..Στην πιο τρυφερή της ηλικία, την μετέτρεψε σε σκλάβα του σεξ. Τη βασάνιζε..Το 1989 ένας παντρεμένος οικοδόμος την έβγαλε από τη χώρα, αφού την κράτησε αιχμάλωτη για 3 μήνες και της έκλεψε χρήματα...Σήμερα, στα 56, έχει με τον αμερικανό σύζυγό της, πρώην ολυμπιονίκη Μπάρτ Κόνερ ακαδημία γυμναστικής..

ΚΟΜΑΝΕΝΤΣΙ: ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Σύμβολο αγώνα και επιβίωσης η Κομανέντσι, κλονίστηκε βαθιά από το πρόσφατο σκάνδαλο και τον εφιάλτη που έζησαν τόσα αθώα κορίτσια στα χέρια του διεστραμμένου γιατρού..

Κεραυνός η ανθρώπινη δικαιοσύνη για τον Νάσαρ. 175 χρόνια στη φυλακή. Όμως τα σημάδια από τις πληγές που άνοιξε με τις πράξεις του θα είναι πάντα εκεί, όπως ξέρει πολύ καλά η Νάντια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top