Στο Star οι τρίδυμες πρωταθλήτριες από τον Βόλο που διαπρέπουν με τα χρώματα της Αυστρίας

«Στην Ελλάδα δεν μας εκτίμησαν και δεν μας στήριξαν» είπε η Άννα- Μαρία Αλεξανδρή

Η Άννα Μαρία, η Βάσω και η Ειρήνη Αλεξανδρή από τον Βόλο είναι 20 ετών. Αφού πέρασαν διαδοχικά από όλα τα ηλικιακά κλιμάκια της εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης με σημαντικές διακρίσεις, ένιωσαν αδικημένες από την ομοσπονδία και με τη στήριξη των γονιών τους μετανάστευσαν στην Αυστρία.

«Στην ελληνική εθνική ομάδα υπήρχαν κάποια θέματα τα οποία εντάξει φυσικά είναι τώρα στο παρελθόν, αλλά ναι, νιώσαμε αδικημένες και να πως δεν υπάρχει αξιοκρατία κι έτσι πήραμε την απόφασή μας» είπε στο Star η Ειρήνη με την αδερφή της, Άννα- Μαρία  να συμπληρώνει:

«Σίγουρα είναι άλλο αίσθημα ν΄ αγωνίζεσαι για τη χώρα που μεγάλωσες και έχουμε την ελληνική περηφάνεια που λέμε, αλλά εφ' οσον αυτό, πως να το πω; δεν μας εκτίμησαν, δεν μας στήριξαν, φύγαμε».

Τα κορίτσια που πήραν την αυστριακή υπηκοότητα το 2014, έφεραν παγκόσμιες διακρίσεις και μετάλλια στην νέα τους πατρίδα, ενώ ήταν οι νεαρότερες αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, αυτό είναι η αλήθεια, αλλά πάνω απ΄όλα  εμείς οι γονείς πρέπει να βλέπουμε μπροστά και να δίνουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τα όνειρά  και τις επιθυμίες τους, όποιες και να ναι αυτές» δήλωσε η μητέρα των αθλητριών, Άρτεμις Αργυροπούλου.

Οι τρεις κολυμβήτριες που μίλησαν στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ζουν σε οικοτροφείο στη Βιέννη και προπονούνται σκληρά, μελετώντας ταυτόχρονα με στόχο να μπουν στο πανεπιστήμιο.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top