Ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε 1-1 την ΑΕΚ

Στην 5η αγωνιστική της Super League

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε 1-1 την ΑΕΚ

Με γκολ-οφσάιντ του Μαμπούλου στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε 1-1 τη ΑΕΚ που κλείνει τη χρονιά στην 5η θέση της βαθμολογίας της Super League, μετά την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι που έπαιζαν αριθμητικό μειονέκτημα από το πρώτο δεκαλεπτο λόγω αποβολής του Αραβίδη, είχαν το προβάδισμα από το 67' με τον Τόμας Πέκχαρτ.

Με κεφαλιά α λα... Ζιντάν στον τελικό του Μουντιάλ 2006 ο Αραβίδης ξάπλωσε τον Μπέριο στο χορτάρι στο 10' αφήνοντας την ΑΕΚ να παλεύει για 80 λεπτά να αποφυγει τα "μαύρα" Χριστούγεννα. Μία ενέργεια αδικαιολόγητη μεν, αντιπροσωπευτική της ψυχολογίας του "Άραβα" δε, που αισθάνεται ξένο σώμα από την αρχή της σεζόν.

Το επόμενο 20λεπτο κύλησε σα να μην είχε αλλάξει απολύτως τίποτα. Ο ΠΑΣ δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 11 εναντίον 11 όταν ο Ζαϊρο πλασαρε τον Μπάρκα, αυτός βρήκε λίγο τη μπάλα και στη συνέχεια ο Λαμπρόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή, στο 9'. Η αποβολή σφυρηλάτησε τους γηπεδούχους που παρέμειναν "αφεντικά" και στο 31' κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντίντακ από τον Μπουκουβάλα. Ο Μάνταλος έχασε για λίγα εκατοστά την τέλεια εκτέλεση, όμως αυτό ήταν αρκετό για να βρει η μπάλα στο εσωτερικό του δεξιού δοκαριού του Περιστερίδη και να απομακρυνθεί.

Μετά το πέναλτι αφυπνίστηκε και ο ΠΑΣ που άρχισε να συνειδητοποιεί το αριθμητικό πλεονέκτημά του και να το εκμεταλλεύεται ανεβάζοντας πιο ψηλά την πίεση του. Έχασε μεγάλη ευκαιρία με σέντρα του Ακοστα και σουτ στην κίνηση του Κοζορώνη (άουτ) στο 64'. 

Ούτε τερματοφύλακας ερασιτεχνικού πρωταθλήματος δεν θα έκανε το λάθος, το οποίο αξιοποίησε η ΑΕΚ για να ανοίξει το σκορ στο 67'! Ο Περιστερίδης στην προσπάθεια να αποφύγει ένα κόρνερ, κράτησε τη μπάλα μέσα στο γήπεδο, ανέτρεψε τον Γκάλο όταν έχασε τον έλεγχό της και αυτή κατέληξε πάνω στη γραμμή του τέρματος. Από εκεί... περνούσε ο Πέκχαρτ που απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα. Μετά από αναμονή λίγων δευτερολέπτων, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς είχε συμβεί, πανηγύρισαν και οι 5.000 ηρωικοί φίλοι της Ένωσης που αψήφισαν το πολικό (για τα δεδομένα της Αθήνας) κρύο και βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. 

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Μπέριου, όμως δύο λεπτά αργότερα στο 90+4' ο Μαμπούλου ισοφάρισε. Αυτή τη φορά ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία, παρότι ο επιθετικός του ΠΑΣ ήταν εκτεθειμένος.

Η ταυτότητα του αγώνα:
Κίτρινες: Πατίτο, Ντίντακ - Μπουκουβάλας, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ
Κόκκινη: Αραβίδης (10')

Συνθέσεις
 
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες,  Γιόχανσον, Μάνταλος (77' Γαλανόπουλος), Πατίτο (77' Χριστοδουλόπουλος), Αραβίδης, Πέκχαρτ (87' Βάργκας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (86' Γιάκος) , Κοζορώνης (72' Κόντε), Ακόστα (76' Ναδάλες), Ζάιρο, Μαμπουλού.

* Εκτός 18άδας έμεινε ο Ούγκο Αλμέιδα ο οποίος προσβλήθηκε από ίωση του αναπνευστικού και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top