«Λύση» για το ελληνικό ποδόσφαιρο- Όλα δείχνουν πως το Grexit αποφεύχθηκε!

Ποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή

Η «χρυσή τομή» για το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως βρέθηκε και έτσι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για Grexit.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ο Σταύρος Κοντονής αρκέστηκε στη δέσμευση ότι η FIFA από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επαφές για την εναρμόνιση του καταστατικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και η ΕΠΟ, παρουσία του εκπροσώπου της FIFA συμφώνησαν σε σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή (15/4) για να μην υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας δήλωσε: «Δεν έχουμε συμφωνήσει για τον τελικό. Επαναλμβάνω ότι υπάρχει η δέσμευση να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Θα δούμε πως θα γίνει ο τελικός. Ισως εκτός Αθήνας, ίσως χωρίς κόσμο, ίσως με παιδιά στις εξέδρες. Mέχρι την Παρασκευή ο κ.Κοντονής αποφασίζει οριστικά την επανέναρξη του Κυπέλλου».

Ο κ.Κουτσοκούμνης αποχωρώντας από τη συνάντηση έκανε γνωστά τα σημεία της συμφωνίας:

1. Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου.
2. Ο υφυπουργός δέχεται το αίτημα αυτό και αποφασίζει την επανεκκίνηση του θεσμού.
3. Η FIFA από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά επαφές για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΠΟ με αυτό της FIFA.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε: «Αποφασίσαμε στο Δ.Σ της ΕΠΟ και είναι γνωστή. Ας μη βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Δεν θα πω αν το ποδόσφαιρο βγαίνει ηττημένο. Το θέμα είναι να έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Ίσως έχει αποφευχθεί το Grexit. Εμείς κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ για το Κύπελλο. Από τη στιγμή που θα γίνει, δεν υπάρχει λόγος προσφυγής. Προλαβαίνουμε να τελειώσουμε με ��ο Κύπελλο, αρκεί να το οριστικοποιήσουμε την Παρασκευή».

Διαβάστε επίσης:

Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο-Στο ''κόκκινο'' η αγωνία για το Grexit!

Κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ για τη αποφυγή του Grexit

Γκιρτζίκης:''Θέλουμε να παίζεται το ποδόσφαιρο και όχι να σταματάει με κάθε απόφαση''

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top