«Λάδωσε» τον διαιτητή για το «χέρι του Θεού» ο Μαραντόνα!

Συναντήθηκαν 29 χρόνια μετά τη θρυλική φάση

«Λάδωσε» τον διαιτητή για το «χέρι του Θεού» ο Μαραντόνα!

​Την αποκάλυψη ότι συνάντησε τον διαιτητή του φημισμένου ματς της Αργεντινής με την Αγγλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986 έκανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες!

Στον εν λόγω αγώνα έλαβε χώρα μία από τις θρυλικές στιγμές του ποδοσφαίρου, το ονομαζόμενο «χέρι του Θεού»: ήταν 22 Ιουνίου του 1986, στο κατάμεστο στάδιο «Αζτέκα», όταν ο Μαραντόνα, στο 51ο λεπτό, άνοιξε το σκορ, αφού πρώτα… «τσίμπησε» με το αριστερό χέρι την μπάλα προ του εξερχόμενου Πίτερ Σίλτον. Ερωτηθείς μετά το τέλος του αγώνα για το γκολ, ο «Ντεγκίτο» είχε δηλώσει πως η μπάλα πήγε στα δίχτυα «λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού» και, έτσι, η φράση αυτή έμεινε στην ιστορία.

maradona2.jpg

Πέρασαν 29 χρόνια από τότε και ο Μαραντόνα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τυνησία, συνάντησε τον διαιτητή Αλί Μπενασέρ, με τον οποίο αντάλλαξαν δώρα. «Του πρόσφερα μία φανέλα της Αργεντινής με την αφιέρωση “Στον Αλί, τον αιώνιο φίλο μου” και μου έδωσε μία φωτογραφία απ΄αυτόν τον αγώνα», έγραψε στο Facebook ο πρώην ποδοσφαιριστής.

maradona.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top