Σεβίλη εναντίον Ντνίπρο στον τελικό του Europa League!

Νίκησαν στους αγώνες ρεβάνς με Φιορεντίνα και Νάπολι, αντίστοιχα

Σεβίλη εναντίον Ντνίπρο στον τελικό του Europa League!

Η Σεβίλη και η Ντνίπρο είναι το ζευγάρι του τελικού του Europa League, που θα γίνει στη Βαρσοβία στις 27 του μήνα, καθώς πήραν την πρόκριση μετά τους αγώνες ρεβάνς, το βράδυ της Πέμπτης.

Ντνίπρο - Νάπολι: 1 - 0

Αφού απέκλεισε στα νοκ-άουτ τους Ολυμπιακό, Άγιαξ και Μπριζ, η Ντνίπρο έγραψε ιστορία στο κατάμεστο «Ολιμπίνσκι», καθώς νίκησε με 1 - 0 την Νάπολι και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League για πρώτη φορά στα χρονικά.

Αν και η Νάπολι εμφανίστηκε απειλητική από την αρχή του παιχνιδιού, δεν κατάφερε να βρει τα δίχτυα, με τον Μπόικο να μπλοκάρει και τις δύο ευκαιρίες του Ιγκουαΐν.

2247868_w2.jpg

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Σέλεζνιοφ, με κεφαλιά, στο 58΄, ενώ η Νάπολι έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 77’όταν ο Ντάγκλας έβγαλε την μπάλα πάνω από τη γραμμή.

Οι συνθέσεις

ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα, Ροτάν, Φεντορτσούκ, Λουτσκέβιτς (67' Ματέους), Κονοπλιάνκα, Σελεζνιόβ (75' Κάλινιτς)

ΝΑΠΟΛΙ: Αντούχαρ, Μάτζο, Μπρίτος, Γκουλάμ, Γκιοκχάν Ινλέρ, Νταβίντ Λοπεθ, Γκαμπιαντίνι (55' Χάμσικ), Καγιεχόν, Ινσίνιε (61' Μέρτενς), Ιγκουαΐν

Φιορεντίνα - Σεβίλη: 0 - 2

Η Σεβίλη αποδείχθηκε πολύ σκληρή για τα «δόντια» της Φιορεντίνα, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες και στη Βαρσοβία θα διεκδικήσει το 4ο Europa League της ιστορίας της.

Αν και το 3 - 0 του πρώτου αγώνα στην Ανδαλουσία είχε κρίνει τα πάντα, η ομάδα του Ουνάι Έμερι έκανε καλό παιχνίδι, από το πρώτο ημίχρονο στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας.

2247827_w2.jpg

Ο Μπάκα «έγραψε» το 0 - 1 από κοντά, στο 22’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα, ενώ στο 27’, σε κόρνερ και πάλι του Μπανέγα, ο Κόκε γύρισε την μπάλα με το κεφάλι και ο Καρίσο διπλασίασε.

Στο 66ο λεπτό η Φιορεντίνα είχε την ευκαιρία να μειώσει, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ίλιτσιτς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Σάβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μπασάντα (46' Πασκουάλ), Μάρκος Αλόνσο, Νταβίντ Πισάρο, Μπόρχα Βαλέρο, Ματίας Φερνάντες (67' Μπάντελ), Σαλάχ, Χοακίν, Ίλιτσιτς

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Κόκε, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Εμ'Μπιά, Κριχόβιακ, Μπανέγα (55' Ιμπόρα), Αλέις Βιδάλ, Βιτόλο (74' ΧΑ Ρέγες), Μπάκα (70' Γκαμεϊρό)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top