ΑΥΤΕΣ είναι οι αλλαγές στο αθλητικό νομοσχέδιο

Για να αποφευχθεί το Grexit

ΑΥΤΕΣ είναι οι αλλαγές στο αθλητικό νομοσχέδιο

Ο Σταύρος Κοντονής στην τρίτη ημέρα συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ανακοίνωσε ότι έκανε τις αλλαγές που ήθελε η UEFA προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit.

Σχετικά με το δικαίωμα του Υπουργείου να απαγορεύει τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η μόνη διαφοροποίηση αφορά τον χρόνο εκτέλεσης της ποινής.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 15 ως παράγραφος 2 προστέθηκε ότι «θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των όποιων είναι μέλος».

Επίσης, ο υφυπουργός δέχθηκε για μία και μόνο σεζόν, τη σεζόν 2015-16, οι ομάδες των πρώτων κατηγοριών να αγωνίζονται κεκλεισμένων θυρών σε περίπτωση που τα γήπεδα που χρησιμοποιούν δεν έχουν προλάβει να εγκαταστήσουν συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίων και καμερών.

Σε περίπτωση παράβασης θα ανακαλείται αυτόματα το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ.

Ακόμη, προβλέπεται ότι οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα εκδίδονται εντός πέντε ημερών, ενώ ως προς το θέμα ακραίων κρουσμάτων βίας, που θα δύνανται να επιφέρουν αποκλεισμό συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η απόφαση αποκλεισμού θα επιβάλλεται από την επόμενη περίοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top