Ελεγκτικό Συνέδριο: «πράσινο» στον ΠΑΟ για το γήπεδο

Δεκτή η έφεση της ομάδας - ξεμπλοκάρεται η ανάπλαση του «Απόστολος Νικολαΐδης»

Ελεγκτικό Συνέδριο: «πράσινο» στον ΠΑΟ για το γήπεδο

​Ανοίγει το δρόμο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αναβάθμιση της έδρας του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς αναμένεται να ξεμπλοκάρει τα επτά εκατομμύρια της Περιφέρειας που θα διατεθούν για αυτό το σκοπό.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, οι δικαστές (με πρόεδρο τον Νίκο Αγγελάρα ) αποφάσισαν να ανατρέψουν δυο προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου (κλιμακίου και τμήματος) και να κάνουν δεκτή την εισήγηση του επιτρόπου Επικρατείας Μιχαήλ Ζυμή να γίνει, δηλαδή, δεκτή η αίτηση του Παναθηναϊκού κατά της προηγούμενης απόφασης του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου.

Με την προηγούμενη απόφαση είχε κριθεί παράνομη η σύμβαση χορήγησης επτά εκατομμυρίων ευρώ (από τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό) για την αναβάθμιση του γηπέδου των Αμπελοκήπων. Σύμφωνα με το «σκεπτικό» εκείνης της απόφασης η χορήγηση του προαναφερθέντος κονδυλίου «είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας». Όμως, ο Παναθηναϊκός άσκησε έφεση επί της απόφασης που δεν ενέκρινε το επίμαχο «κονδύλι» και, όπως φαίνεται, δικαιώνεται.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχεδόν ομόφωνα, έκριναν ότι οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναικού, καθιστούν το γήπεδο ποιο ασφαλές τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται. Συγχρόνως, όμως, οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους ελληνικούς κανονισμούς για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες που ορίζονται από την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (UEFA). Θεωρούν, δε, πως η χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από την διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας και δεν αντίκειται στην γενική αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top