Λύθηκε το πρόβλημα με την εκταμίευση της επιχορήγησης στην ΕΠΟ

Με τροπολογία που πρότεινε ο Γιάννης Ανδριανός

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός έδωσε χθες, Δευτέρα (22/12) λύση στο θέμα με την εκταμίευση και τη διάθεση από την ΕΠΟ, της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά σωματεία μέσω των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, μετά από σχετική τροπολογία που πρότεινε ο ίδιος.

Το ποσό προς τις ΕΠΣ ανέρχεται σε 1.434.100 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ είναι 160.500 ευρώ.

Η σχετική τροπολογία:

«Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 50 του νόμου 2725/99 προστίθεται εδάφιο ως εξής: Στην περίπτωση που αθλητική ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη, η κατανομή επιχορηγήσεων της παρούσης παραγράφου σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις διενεργείται κατά κλάδο άθλησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».

Πλέον, μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αρχίσει η απαιτούμενη σχετική διαδικασία.

Παράλληλα, με επιστολή που απέστειλε ο κ.Ανδριανός προς τους προέδρους των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, τους καλεί να προβούν σε διενέργεια ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης των ΕΑΚ από ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής οικονομική θέση καθενός από αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top