Έτοιμο το ανακαινισμένο Τμήμα Θεραπευτικής Κολύμβησης της ΕΛΕΠΑΠ Παγκατίου

Τα εγκαίνια έγιναν την Δευτέρα 10 Nοεμβρίου

Περισσότερα παιδιά με αναπηρίες θα μπορεί να φιλοξενεί πλέον ο ανακαινισμένος χώρος του Τμήματος Θεραπευτικής Κολύμβησης της Ελληνι��ής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) στο Παγκράτι.

ek1.jpg
Την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός τέλεσε τα εγκαίνια των αναβαθμισμένων χώρων της πισίνας.

Η αναβάθμιση των δύο αυτών προγραμμάτων (το Πρόγραμμα Θεραπευτικής Κολύμβησης και το Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης-Μονάδας Ειδικής Προσχολικής Αγωγής) κρίθηκε απολύτως αναγκαία, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει η ΕΛΕΠΑΠ, να προσφέρει στα παιδιά της υψηλές υπηρεσίες αποκατάστασης.

Συνοδοιπόροι στο δύσκολο αυτό έργο της ΕΛΕΠΑΠ, στέκονται οι μεγάλοι Ευεργέτες της, το Ίδρυμα Ωνάση, που χρηματοδότησε την αναβάθμιση της πισίνας και η Εθνική Τράπεζα, που χρηματοδότησε την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό.

ek2.jpg
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κωνσταντίνος Γεώρμας, Προϊστάμενος του Τμήματος Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας και Σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, επιστήμονες, ιατροί, θεραπευτές, δωρητές, εθελοντές, καθώς και γονείς των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.

Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, κ. Μαριάννα Μόσχου, στο σύντομο χαιρετισμό της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «…Ίδρυμα Ωνάση και Εθνική Τράπεζα , αποδεικνύετε εμπράκτως, πως ακόμα και στους δύσκολους αυτούς καιρούς που όλοι βιώνουμε, υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και εταιρικής υπευθυνότητας, παραδείγματα που μας δίνουν το δικαίωμα να κάνουμε όνειρα, να ελπίζουμε, να οραματιζόμαστε και να δημιουργούμε για το μέλλον όλων μας, που είναι τα παιδιά μας……».

Ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γεώρμας, μετέφερε συγκινημένος το χαιρετισμό του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κου Ιωάννη Βρούτση: «….Από αυτό το βήμα, θέλω να ευχαριστήσω την ΕΛΕΠΑΠ, για την μακρόχρονη προσφορά της και για το υψηλής ποιότητας έργο της στον συγκεκριμένο τομέα. Ένα έργο, που στη σημερινή δύσκολη περίοδο που διανύουμε αποκτά ιδιαίτερη αξία, γιατί λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς , στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά σας……».

ek3.jpg

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένος βλέποντας το εξαιρετικό έργο που γίνεται στην ΕΛΕΠΑΠ. Για αυτό το λόγο, θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Διοικητικό της Συμβούλιο, στο θεραπευτικό και διοικητικό προσωπικό, και κυρίως στους γονείς των παιδιών, αλλά και στα ίδια τα παιδιά, για τη δύναμη και το σθένος που επιδεικνύουν στον αγώνα τους».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ.Αλέξανδρος Τουρκολιάς τόνισε: «…Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συναισθηματική φόρτιση παρακολούθησα την παρουσίαση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ και του επιτυχημένου προγράμματος Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης. Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά βλέποντας τα ίδια τα παιδιά που μας εξήγησαν πόσο σημαντικό είναι και τι σημαίνει για αυτά. Η στοχοθεσία της ΕΛΕΠΑΠ, ο τρόπο�� με τον οποίο υλοποιείται και τα αποτελέσματα της, ειδικά στο θέμα της επανένταξης, καθιστούν αυτονόητη τη στήριξή της από την Διοίκηση της Εθνικής…».

Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κα Μαριάννα Μόσχου, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, πρόσφερε τιμητικές πλακέτες στους μεγάλους Ευεργέτες-Χορηγούς του Ιδρύματος.

Για το Ίδρυμα Ωνάση, τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος κ. Αντώνης Παπαδημητρίου και για την Εθνική Τράπεζα, τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, συγκίνησαν τους καλεσμένους με τα χαρούμενα τραγούδια τους. Οι φωνές τους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top