Σχορτσανίτης: «Μου είπε ότι θα βιάσει τα παιδιά μου»

Έδωσε εξηγήσεις για τον ξυλοδαρμό

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr βγήκε εκτός εαυτού το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο εκτός έδρας ντέρμπι της Μακάμπι με την Χάποελ Τελ Αβίβι και ανέβηκε στην εξέδρα κυνηγώντας έναν οπαδό.

O «Big Sofo» είπε: «Όσο σχολίαζε εμένα και τη σύζυγο μου, έκανα ότι δεν άκουγα. Μόλις έπιασε στο στόμα του τα παιδιά μου, το “έχασα”. Μου είπε ότι θα βιάσει την κόρη και τον γιο μου. Παραδέχομαι πως αυτό που έκανα ήταν λάθος και ανάρμοστο, για έναν επαγγελματία αθλητή που εκπροσωπεί την Ελλάδα και έναν τεράστιο οργανισμό, όπως είναι η Μακάμπι.

Πιστέψτε με, πίστευα ότι έχω ακούσει τα πάντα στην Ελλάδα, όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Με έβρισαν όλοι, αλλά ουδείς σαν και αυτόν. Αν αυτός ο οπαδός έχει οικογένεια, θα πρέπει να ντρέπεται. Αν δεν έχει, τότε ας του κάνουν κάτι ώστε να μην αποκτήσει ποτέ».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Μακάμπι έχει κάθε δικαίωμα να τον τιμωρήσει: «Ελπίζω να μην είναι εξοντωτική η ποινή μου, για την ομάδα μου. Ευχαριστώ τη Μακάμπι που στάθηκε στο πλευρό μου και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να δείξω την ευγνωμοσύνη μου».

Όταν ρωτήθηκε για το επόμενο ματς με την Χάποελ και το τι περιμένει να συναντήσει είπε: «Μπορούν να προσπαθήσουν τα πάντα. Έχω παίξει σε εχθρικές ατμόσφαιρες 20 και 25 χιλιάδων οπαδών. Πιστεύω όμως, πως για όλα υπάρχει ένα όριο. Ακόμα και στις ύβρεις για τις οικογένειες μας. Πρέπει να είσαι άρρωστος στο μυαλό, για να λες τέτοια πράγματα. Δεν κοιμήθηκα το βράδυ και δεν νιώθω καλά. Η γυναίκα μου επίσης, νιώθει πιεσμένη. Είναι ανήσυχη. Χρειάστηκα χρόνο για να της πω τι μου έλεγε ο οπαδός και λυπήθηκε πολύ».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Μακάμπι

«Η Μακάμπι Τελ Αβίβ απορρίπτει κάθε είδους βία, σωματική ή λεκτική η οποία πολλές φορές είναι πιο ακραία κι επώδυνη, και ξεκαθαρίζει πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Περιμένουμε από τους παίκτες, ακόμα και στις πιο ακραίες καταστάσεις, να βρίσκουν τη δύναμη του μυαλού έτσι ώστε να συγκρατούνται.

Η Μακάμπι θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το πειθαρχικό παράπτωμα, θα μάθετε λεπτομέρειες στη συνέχεια όπως και τις αποφάσεις που θα γνωστοποιηθούν αργότερα.

Όπως γ��ωρίζετε, το περιστατικό συνέβη μετά το τέλος του αγώνα με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, όταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πήγαινε στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια. Είναι ένας χώρος όπου απαγορεύεται να βρίσκονται οπαδοί και πρέπει να προστατεύονται οι παίκτες. Ένας οπαδός της Χάποελ Τελ Αβίβ από την εξέδρα, κρεμόταν από την άκρη της φυσούνας, έφτυσε τον Σχορτσανίτη, τον έβρισε με χυδαίες εκφράσεις και ρατσιστικά σχόλια, Ανάμεσα στα άλλα του είπε: «Θα βιάσω την κόρη σου και τον γιο σου». Μετά από αυτό, άρχισε να τρέχει.

Αντίθετα με όσα αναφέρονται για τραυματισμούς, οι ισχυρισμοί είναι αστήριχτοι. Ο παίκτης δεν χτύπησε ούτε πλήγωσε κανέναν. Αντίθετα με όσα γράφτηκαν για «ποδοπάτημα παιδιών στη διάρκεια του επεισοδίου», μπορεί κανείς να δει από τ�� βίντεο πως αυτός που τραυμάτισε παιδιά και τον κόσμο στην εξέδρα ήταν ο οπαδός που προκάλεσε το επεισόδιο. Οι άνθρωποι ιδιωτικής ασφαλείας σταμάτησαν τον παίκτη, ο οποίος δεν χτύπησε κανέναν.

Κανένας οπαδός της Χάποελ δεν έχει το δικαίωμα να έρχεται σε σωματική επαφή με αντίπαλους παίκτες, να τους απειλεί, να τους φτύνει και να τους βρίζει, να τραγουδά στη διάρκεια του αγώνα υβριστικά συνθήματα και να βλασφημεί εναντίον του προέδρου μας, Σιμόν Μιζράχι, να αποδοκιμάζει όλο το τεχνικό τιμ και να γιουχάρει στη διάρκεια του εθνικού ύμνου. Είναι το μοναδικό γήπεδο στο οποίο πηγαίνουμε συνοδεία αστυνομίας για να προστατέψουμε τους παίκτες μας. Ως πότε;»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top