Πάγωσε η υποβολή των αιτήσεων για το «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ»!

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την ηλεκτρονική πλατφόρμα

Πάγωσε… κιόλας η υποβολή των αιτήσεων για το «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον»!

Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ήδη από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP’s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών, ενώ διερευνάται εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την ηλεκτρονική πλατφόρμα και την έφερε στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις. και ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.  

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία» δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οπο΄πιος όμως δεσμεύτηκε  ότι «η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα».

Ο κ. Σταθάκης αποφάσισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων να «παγώσει» στις 5:30 μ.μ. της Τρίτης. Τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν μέχρι εκείνη την ώρα θα παραμείνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα αξιοποιηθούν κανονικά στη συνέχεια,

Όπως επισημαίνεται ουδείς χρήστης έχει ολοκληρώσει την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί ξανά με την ακόλουθη  σειρά:

·        Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

·        Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

·        Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου, μόνο 17.700 νοικοκυριά διαθέτουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης και συνεπώς  οι διαθέσιμοι πόροι κρίνονται επαρκείς.  Επιπρόσθετοι πόροι θα διατεθούν  σε περίπτωση που η ζήτηση υπερβεί την προσφορά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top