Προχωρημένες σκέψεις για παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κάνουν στην Οδό Νίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr.

Με μόλις οκτώ ημέρες να μένουν για την λήξη της προθεσμίας, ο όγκος των περίπου 2,5 εκατομμύριων δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί φαντάζει απαγορευτικός αφού το σύστημα θα πρέπει να δέχεται τουλάχιστον 300.000 την ημέρα! Πολλώ δε μάλλον που το πιθανότερο είναι να δεχθεί μαζεμένο τον διπλάσιο αριθμό τις τελευταίες 2-3 μέρες της προθεσμίας…

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δώσει παράταση για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις πριν την τελευταία ή προτελευταία ημέρα της προθεσμίας, ως είθισται.

Τι λένε οι φοροτεχνικοί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) έστειλε μάλιστα και νέα επιστολή προς την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Πιτσιλή Γεώργιο την Τρίτη 20 Ιουνίου, εξηγώντας πως είναι απαραίτητη η παράταση στην υποβολή των δηλώσεων.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το star.gr, οι φοροτεχνικοί τόνισαν πως ζήτησαν να δοθεί παράταση ως τις 26 Ιουλίου.

Μάλιστα, εξηγούν ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης αφού η ημερομηνία δεν δημιουργεί κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος δεδομένου ότι η πρώτη δόση λήγει την 31 Ιουλίου 2017.

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Tags: