Κόντρα ΝΔ - ΥΠΟΙΚ για την εμπλοκή συμβούλου του Τσακαλώτου σε εκβιασμό

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η ΝΔ - Πείτε μας για τις offshore απαντά το ΥΠΟΙΚ

Κόντρα ΝΔ-ΥΠΟΙΚ για εκβιασμό από σύμβουλο Τσακαλώτου

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την καταγγελία ότι σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού.    

Αναφέρει συγκεκριμένα η ΝΔ στην ανακοίνωσή της:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, βασικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής και επιδίωξε τη νόμιμη αμοιβή του.

 Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεδομένου ότι για την απόδοση της εν λόγω αμοιβής απαιτείται η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες του φέρονται -βάσει των ισχυρισμών του καταγγέλλοντα- να ζήτησαν μίζα για να προωθήσουν το αίτημά του. 

 Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για μια τόσο σοβαρή καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το έχουν ήδη πράξει 48 ώρες μετά το δημοσίευμα.

 Για το θέμα η Νέα Δημοκρατία ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναμένοντας από τον κ. Τσακαλώτο να διαφωτίσει τους πολίτες για τις καταγγελίες σε βάρος των συνεργατών του».

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ

Απαντώντας το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει,  απευθυνόμενο στη ΝΔ:   

«Διαφεύγει προφανώς της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών από τις 14 Νοεμβρίου 2017.

Τους συνιστούμε να είναι:

α) πιο προσεκτικοί και

β) περισσότερο πρόθυμοι να απαντήσουν για τις δικές τους σχέσεις με τις offshore».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top