Μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία: Δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή γης

«Έχουμε αξίες και θα τις υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο κι αν χρειαστεί»- Nέα ενημέρωση 17-04-2018 20:30

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, που επιμένει να μιλά για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο.
 
 
Ο πρωθυπουργός, μόλις μία ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Γιλντιρίμ για τη σημαία στη βραχονησίδα «Ανθρωποφάγος», είπε πως «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα», προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε σπιθαμή γης».
 
 
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο ακριτικό νησί για να εγκαινιάσει τις 2 μονάδες αφαλάτωσης που κάνουν υδατικά αυτόνομο το Καστελόριζο.
 
Τι είπε ο κ. Τσίπρας στο Καστελόριζο
 
- Οι γείτονες δεν μας συμπεριφέρονται πάντα όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες.
 
- Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τα σύνορα της είναι καθορισμένα από τις διεθνείς συνθήκες, δεν παραχωρούμε σπιθαμή ελληνικής γης.
 
 
- Δεν απειλούμε κανέναν γιατί επιδιώκουμε τη συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη. Η Ελλάδα διαθέτει αδιαμφισβήτητη ισχύ και κομβική θέση.
 
- Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος. Προχθές σε μια ένδειξη καλής θέλησης ο Τούρκος πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο για να συλλυπηθεί για τον σμηναγό Μπαλταδώρο. Ήταν μια κίνηση καλής θέλησης, αυτές οι κινήσεις πρέπει να έχουν συνέχεια.
 
- Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει. Έχουμε αξίες και θα τις υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο κι αν χρειαστεί.
 
- Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά από τότε που ο λαός άκουγε από αυτό τον τόπο τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στο τέλος της δύσκολης αυτής εποχής. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την καθαρή έξοδο από την επιτροπεία και από τα προγράμματα και από την ασφυκτική λιτότητα που κόστισε όμως πολύ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top