Ο Καμμένος «απαντά» στο Gorna Makedonija του Τσίπρα: Θα το εμποδίσω με κάθε τρόπο

«Για να έρθει στο Κοινοβούλιο μία λύση, θα πρέπει να γίνει αλλαγή Συντάγματος στα Σκόπια»

«Είτε οι Σκοπιανοί αλλάξουν το Σύνταγμα είτε δεν το αλλάξουν η θέση των ΑΝΕΛ είναι ότι δεν αποδεχόμαστε κανένα παράγωγο του όρου “Μακεδονία” για την ονομασία τους» τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως ο ίδιος και το κόμμα του «θα εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων», αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το να αποσύρει τη στήριξη στην κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη: Τη νέα ονομασία των Σκοπίων αποκάλυψε ο Τσίπρας από τις Βρυξέλλες!

«Το να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι επιλογή του πρωθυπουργού και δική μου. Για να έρθει στο Κοινοβούλιο μία λύση, θα πρέπει να γίνει αλλαγή Συντάγματος στα Σκόπια και με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες είναι αδύνατο. Εάν φτάσουμε εκεί, θα δούμε τι θα κάνουμε» τόνισε.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο Gorna Makedonija, o υπουργός Άμυνας είπε πως «αυτή είναι η άποψη του πρωθυπουργού» κάνοντας λόγο για κυβέρνηση συνασπισμού «με “κόκκινες γραμμές” από τους δύο εταίρους».

Διαβάστε ακόμη: Αποκάλυψη: Δέχονται την πρόταση Κοτζιά για Gorna Makedonija οι Σκοπιανοί - Τι ζητούν να αλλάξει

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα των στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως «είναι όμηροι διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο». Ο ίδιος είπε πως ελπίζει στην απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα  και πως αυτό συμφέρει και την Τουρκία, αλλά υπογράμμισε πως δεν είναι πεπεισμένος ότι κάτι τέτοιο όντως θα συμβεί.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είχε μιλήσει για «υπερτροφικό λόγο» από τον κ. Καμμένο: «Την πολιτική του υπουργείο Εθνικής Άμυνας την χαράζω εγώ, σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Έλληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα κι εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα».

Τέλος, ο κ. Καμμένος «απάντησε» και στην τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας πως ενόχλησε τους Τούρκους το ότι έριξε στεφάνι στα Ίμια και τονίζοντας πως θα το ξανακάνει με οποιοδήποτε τρόπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top