Μητσοτάκης στο Bloomberg: H Ελλάδα χρειάζεται πειστικό growth story

«Πιθανό να γίνουν εκλογές οποτεδήποτε το β΄ εξάμηνο του 2018» τόνισε

Μητσοτάκης σε Bloomberg:H Ελλάδα χρειάζεται growth story

«Οι εκλογές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή στην Ελλάδα, δεν με απασχολεί ο χρόνος,  όποτε και αν γίνουν θα τις κερδίσουμε» τόνισε στη συνέντευξή του στο Bloomberg o Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγο, αλλά εκτίμησε ότι είναι πιθανό πάντως να  γίνουν εκλογές το β΄ εξάμηνο του 2018, με αφορμή ερώτηση για το αν το «ορόσημο» του Αυγούστου του 2018 και του τέλους του προγράμματος θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις.  

Επισήμανε ακόμη ότι προβλέπεται για την Ελλάδα ένας «μη αναγκαίος πόνος για το μέλλον, καθώς  κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει μέτρα και για τα επόμενα χρόνια, που ξεπερνούν το τέλος του προγράμματος».

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πειστικό growth story (ιστορία ανάπτυξης)» τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, σε προφανή αντιδιαστολή με το success story.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, σε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον και σε ένα κλίμα φιλικό στις επενδύσεις. Όπως εξήγησε, είναι μία «τίμια» συμφωνία με τις ξένες επιχειρήσεις να μειώσει η Ελλάδα τους φόρους και σε αντάλλαγμα να προσφέρουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Επανέλαβε ακόμα τη δέσμευσή του για σταδιακή μείωση των φόρων στα πρώτα δύο χρόνια της διακυβέρνησής του, όπως τον φόρο επιχειρήσεων από το 29% στο 20% και  υπογράμμισε ότι θα έχει συζητήσεις με τους εταίρους για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε,  όπως και η κυβέρνηση,  υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, αλλά διευκρίνισε ότι «δε χρειαζόμαστε  μόνο να σταματήσει η αύξηση του χρέους, χρειαζόμαστε και να υπάρξει  ξανά ανάπτυξη», ενώ  εξήρε τον ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να γίνει η Ελλάδα τόπος μόνιμης κατοικίας και για άλλους ξένους πολίτες, πέραν των συνταξιούχων που έχουν ήδη αποκτήσει ακίνητη περιουσία στη χώρα μας.      

Σε μια αναφορά του στις πρόσφατες εξελίξεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μερικοί άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πάνω από το νόμο» όπως και ότι «χτίζεται μία νέα γενιά ολιγαρχών».     

     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top