Ένταση στη Βουλή για ΠΑΟΚ και Σαββίδη – Επίθεση βουλευτών της Θεσσαλονίκης σε Βασιλειάδη

«Διακόψατε το πρωτάθλημα για να μην το πάρει ο ΠΑΟΚ»

Ένταση επικράτησε το πρωί στη Βουλή με αφορμή δύο επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών Θεσσαλονίκης για το πρωτάθλημα.

Οι ερωτήσεις είχαν κατατεθεί μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ για τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό και οι νέες εξελίξεις, με τα επεισόδια στο παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και τη διακοπή του πρωταθλήματος, έριξαν ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά. Κανένας από τους δύο βουλευτές, πάντως, δεν αναφέρθηκε στο περιστατικό με το όπλο.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς ζήτησε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού αλλά και της ΑΕΚ επειδή αρνήθηκαν να βγει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ υποστήριξε ότι «όλα έγιναν από τη στιγμή που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο πρωτάθλημα».

Διαβάστε ακόμη: Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων: Δεν είχε όπλο ο Σαββίδης, που το είδατε;

Ο ίδιος είπε πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει επενδύσει εκατομμύρια στην Ελλάδα, σημειώνοντας - μεταξύ άλλων - πως «αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ μέσα από τα χέρια του Τούρκου» και κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού πως «διακόψατε το πρωτάθλημα για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ».

Φουλ επίθεση «έπαιξε» και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος μίλησε για εσκεμμένη αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ και για «στημένο» πρωτάθλημα.

«Είμαστε η μόνη χώρα που πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξέρουμε ποια ομάδα θα το πάρει. Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη ομάδα έπαιρνε τους αγώνες και αυτό το έχουμε ζήσει όλοι οι Μακεδόνες στο πετσί μας οι ομάδες επάνω έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την αντίπαλη ομάδα και τον διαιτητή τώρα επί δίκη σας υπουργίας δε χρειάζεται καν να μπούνε στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν, μετά την περσινή τιμωρία ο ΠΑΟΚ ερχόταν και έμπαινε σε άδειο γήπεδο να παίξει», είπε ο κ. Λαζαρίδης.

«Καταντήσατε την Μακεδονία να εκπροσωπείται μόνο από μία ομάδα και προσπαθείτε να πλήξετε κι αυτή. τόσο πολύ φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα τις ομάδες της Μακεδονίας», κατέληξε ο ίδιος.

Σήμα κινδύνου από Βασιλειάδη: Υπάρκτή απειλή το Grexit

«Κανείς δεν διαφωνεί ότι ο κ. Σαββίδης έχει επενδύσει αλλά εάν κάνει κάτι έκνομο, εμείς θα πετάξουμε αετό;» είπε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι απαίτηση και προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μπορέσουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα».

«Ας ηρεμήσουμε όλοι. Από την Κυριακή περάσαμε σε μια άλλη μέρα. Πρέπει να καταλάβατε όλοι ότι η Δαμόκλειος Σπάθη του Grexit επικρέμεται πάνω από το κεφάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι εξαιτίας της ελληνικής πολιτείας αλλά των παραγόντων του ποδοσφαίρου. Και αντί να τους φέρουμε προ των ευθυνών τους καθόμαστε και σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

Απαντώντας στις επίκαιρες ερωτήσεις των δύο βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων για τις αποφάσεις σχετικά με το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, ο κ. Βασιλειάδης αντέτεινε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κρίνει δικαστικές αποφάσεις ούτε είναι «δικαστής ή καδής» για να δικάσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top