Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια για τη Novartis

«Πέρα από την ποινική, υπάρχει ζήτημα πολιτικής ευθύνης;» διερωτήθηκε

Ζήτημα πολιτικής ευθύνης ανεξάρτητα από την ποινική έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή,  στη συζήτηση σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

«Σεβόμαστε απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας, που ισχύει μέχρι αποδείξεως της ενοχής ή μη οποιουδήποτε από τους εμπλεκόμενους. Η απορία μας, που πιστεύω ότι είναι και η απορία των πολιτών που μας παρακολουθούν: Υπάρχει σκάνδαλο ή δεν υπάρχει;» τόνισε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του.  

«Άκουσα πολλούς σήμερα στις ομιλίες τους να ομιλούν περί σκευωρίας, ωστόσο δεν άκουσα κανέναν σας να έχει το σθένος να αρνηθεί ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου στο φάρμακο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε ακόμα ότι  άκουσε και τον κ. Σαλμά και τις προηγούμενες μέρες αρκετούς πρώην υπουργούς Υγείας και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον κ. Μητσοτάκη που είπε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. «Αφού υπάρχει σκάνδαλο πως διάολε έγινε αυτό; Φύτρωσε; Ήτανε ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοί έφταιξαν για αυτό; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη;» αναρωτήθηκε.

 «Για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της τεράστιας ζημίας του ελληνικού δημοσίου, πολιτική ευθύνη υπάρχει; Αφήστε την ποινική, να δεχθώ εγώ όλα όσα ειπώθηκαν και περί τεκμηρίου αθωότητας και περί ποινικών ευθυνών που δεν έχουν ακόμα αποδειχτεί και είναι φυσικό άλλωστε, αφού βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας. Πολιτική ευθύνη υπάρχει;» διερωτήθηκε επίσης

«Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το εμποδίσουν αυτό» υπογράμμισε  ο πρωθυπουργός, ο οποίος  χαρακτήρισε «κωμικό» το να υποβάλλονται μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων και δικαστικών που επιθυμούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Σας καλώ να επιλέξουμε τον μοναδικό θεσμικό τρόπο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης» κατέληξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός  έχει τη απαίτηση να μάθει την αλήθεια» αλλά και «να υποστούν τις συνέπειες όσοι πλούτισαν από τον ανθρώπινο πόνο».            

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top