Γεννηματά προς ΣΥΡΙΖΑ : Η χώρα θα πάρει τον δρόμο της και εσείς θα πάρετε δρόμο

Κουτσούμπας: Γιατί να μην ελεγχθεί και ο Κουρουμπλής; - Τι σχολίασε ο νυν υπουργός Ναυτιλίας και πρώην υπουργός Υγείας

Γεννηματά προς ΣΥΡΙΖΑ : Η χώρα θα πάρει τον δρόμο της

«Η χώρα θα πάρει το δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο. Το Κίνημα Αλλαγής θα φροντίσει και για τα δύο. Με την αυτόνομη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή. «Λέμε «ναι»  στη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει την δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα» πρόσθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η θέση της ΔΗΣΥ στοχεύει «να αποκαλυφθεί πλήρως η σκευωρία. Για να βγει στο φως η αλήθεια. Για να μη μείνουν αδικαιολόγητες και απαράδεκτες σκιές εις βάρος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ».

Η ίδια έθεσε ως προϋποθέσεις την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση για όλα και για όλους, οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα.

 Όπως ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία της Κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων . «Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μια πολιτική σκευωρία με ενορχηστρωτή τoν κ. Τσίπρα και βραχίονες υπουργούς του .Τι εξαιρετική σύμπτωση ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΝΔ και οι θύλακές του στην Δικαιοσύνη να κινούν σήμερα τα νήματα», υποστήριξε .

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλύπτει με ωμό τρόπο τις δικές του ευθύνες και παραλείψεις στο πεδίο του φαρμάκου και της Υγείας. «Υπάρχει τελικά Προστατευόμενη περίοδος, προστατευόμενος πρωθυπουργός και προστατευόμενοι υπουργοί», τόνισε.

Κουτσούμπας: Γιατί να μην ελεγχθεί και ο Κουρουμπλής για την υπόθεση της Novartis;

«Γιατί να μην ελεγχθεί και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την υπόθεση της Novartis» διερωτήθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας απέδωσε την υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ που την ανακίνησαν και ανέφερε  ότι «αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι είναι ένα ακόμη επεισόδιο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η πηγή του προβλήματος είναι ότι το φάρμακο είναι ένα πολύ προσοδοφόρο εμπόρευμα και ο ανταγωνισμός οξύνεται στην Ελλάδα και διεθνώς» σημείωσε, ενώ έκανε λόγο   «για ένα ατέλειωτο δούναι και λαβείν μεταξύ εταιριών και κυβερνήσεων».

«Είναι γνωστό ότι εντείνονται οι ανταγωνισμοί πολύ μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και έχουν μπει στον χορό πολλά καπιταλιστικά κράτη. Ισχύει και για τον τομέα του φαρμάκου» συμπλήρωσε.

Κουρουμπλής: Πικρία για την εμπλοκή του ονόματός μου  

Την πικρία του νωρίτερα ότι  «επιχείρησαν, δεν ξέρω αν έγινε εσκεμμένως, να εμπλέξουν το όνομά μου με την υπόθεση Novartis», εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Πάνος Κουρουμπλής και πρώην υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «μόλις κατάλαβαν ότι έρχεται το μεγάλο τσουνάμι, τότε θυμήθηκαν να κάνουν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος μου»,  σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσαν οι  βουλευτές της   Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.κ. Λοβέρδος, Κεγκέρογλου και η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top