Σαμαράς προς κυβέρνηση: Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να σας καταγγείλω

«Θα λογοδοτήσετε για όλα» προειδοποίησε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή

«Δεν ήρθα για να απολογηθώ, ήρθα για να σας καταγγείλω…  Θα λογοδοτήσετε για όλα», τόνισε ο  πρώην πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαρά απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία, για την οποία ανέφερε ότι  την «παραπέμπει εκείνος» κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με την πρόταση σύστασης προανακριτικής για την υπόθεση Novartis.
«Είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε σε «γκεμπελικό τέχνασμα».

 «Αν βάζουν ανωνύμους, δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν με σαθρές κατηγορίες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, με αντιφατικές μάλιστα μαρτυρίες, τότε πού βρισκόμαστε;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς  και συμπλήρωσε ότι κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους μάρτυρες για να σπιλώσει τους αντιπάλους της.

Ο  πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι  «όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτικών προϊσταμένων. Μιλάω για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο» , τους οποίους κατηγόρησε ότι  «πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά άρχισαν να το διαφημίζουν και στο τέλος μπήκαν και οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα τους ενόχους εσείς οι ίδιοι».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τον αντιπρόεδρο της Novartis Κ.  Φρουζή ουδέποτε τον έχει συναντήσει ιδιωτικά. «Τον έχω δει δυο φορές μπροστά σε κάμερες. Εσείς για πείτε μου πόσες φορές τον έχετε συναντήσει;» διερωτήθηκε και  υπογράμμισε ότι στα στοιχεία του FBI δεν υπάρχει το όνομά του. «Και ρωτάει ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα το FBI. Μα γιατί το FBI δεν είπε τίποτα για μένα. Εσείς και η κυρία Τουλουπάκη προσπαθήσατε να με εμπλέξετε. Με μόνο κίνητρο να σπιλώσετε πρόσωπα» τόνισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε την κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τη ζημιά στην οικονομία αλλά και για το άνοιγμα των συνόρων που οδήγησε στην κρίση στο μεταναστευτικό, όπως ανέφερε. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει επίσης  για τις πιέσεις στη Δικαιοσύνη και γιατί δίχασε τον ελληνικό λαό. «Το να λογοδοτήσετε δεν είναι θέμα αντεκδίκησης, είναι ζήτημα προστασίας του πολιτεύματος» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top