Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις»

«Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δε γίνεται, δεν είναι καρναβάλι όλο τον χρόνο» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ - Νέα ενημέρωση 17.50

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν και γνώση και άποψη για τους πολιτικούς προϊσταμένους των δύο υπουργείων που χειρίζονται τα εθνικά θέματα.

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος παρατήρησε ότι «σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δε γίνεται, δεν είναι καρναβάλι όλο τον χρόνο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το 2017 έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων τα τελευταία 15 χρόνια και πως τους τελευταίους μήνες έχουμε ασυνήθιστη ένταση στην περιοχή των Ιμίων. «Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί δεν είχαμε ανάλογη ένταση πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε τι ακριβώς είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία. «Τόνισε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν και θα παραμείνουν ελληνικό έδαφος; Διότι ακόμη και αυτές οι αυτονόητες επισημάνσεις που όφειλε να τις είχε κάνει δεν αναφέρθηκαν στη διαρροή του Μαξίμου», σημείωσε.

«Όταν μιλαει για πατριωτισμό υποτιμά και τη νοημοσύνη των Ελλήνων γιατί δεν υπάρχει τίποτα πατριωτικό στα 100 δις που χρέωσε τη χώρα» είπε εξαπολύοντας πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για τα ελληνοτουρκικά έσπευσε να επισημάνει πως «πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο στο Αιγαίο ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ακόμη και σήμερα άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα οι ΑΝΕΛ και πως «υπάρχουν αρκετοί υπουργοί που μέχρι πρότινος υποστήριζαν τη λέξη Μακεδονία σκέτη και μέχρι σήμερα δεν έχουν αρνηθεί αυτήν την απαράδεκτη θέση».

Ακόμη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε «να διχάσει την αντιπολίτευση και μας βρήκε βέβαια ενωμένους, γιατί στα εθνικά θέματα εμείς δεν παίζουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top