Ο Ντιμιτρόφ βάζει φωτιές πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό: Είμαστε Μακεδόνες!

Στις 24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών

Σκοπιανό: Βάζει φωτιές ο Ντιμιτρόφ - «Είμαστε Μακεδόνες»

Συνάντηση το πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός θα έχουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Τη συνάντηση την ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ο οποίος εμφανίστηκε ξανά αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Διαβάστε ακόμη: Νίμιτς: Μη ρεαλιστική λύση χωρίς το όνομα «Μακεδονία» - «Μπλόκο» στις προτάσεις του από Ναουμόφκσι

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών» είπε ο Ζάεφ στο πλαίσιο των Θεοφανίων στα Σκόπια (Ιουλιανό ημερολόγιο).

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε ότι η όποια λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στα Σκόπια, προκειμένου οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν επί αυτής.

Φωτιές από Νιμιτρόφ: Ήμαστε και θα είμαστε Μακεδόνες

Λάδι στη φωτιά ρίχνει την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Αν και «άδειασε» για ακόμη μια φορά τον διαπραγματευτή των Σκοπίων, πρέσβη Ναουμόφκσι, για τις δηλώσεις περί προτάσεων Νίμιτς που δεν απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση, ο Ντιμιτρόφ μίλησε περί μακεδονικού έθνους, τορπιλίζοντας τις συνομιλίες.

Διαβάστε ακόμη: Αποκάλυψη: Τα 5 ονόματα που έδωσε ο Νίμιτς – Σε όλα ο όρος «Μακεδονία»

Όπως είπε το ενδιαφέρον των Σκοπίων εστιάζεται «στη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας», καθώς – όπως υποστήριξε – «ήμασταν και θα είμαστε «Μακεδόνες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top