Ο Νίκος Τόσκας δεσμεύτηκε για τις συλλήψεις των μελών του Ρουβίκωνα

«Εάν δεν ήταν η δράση του, η ΝΔ θα είχε εφεύρει κάτι άλλο για να κάνει κριτική» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Δέσμευση Τόσκα για τις συλλήψεις των μελών του Ρουβίκωνα

Ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη χαρακτήρισε την πρόσφατη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Real Fm.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε για τη σύλληψη μελών του Ρουβίκωνα, την ώρα που έντονες είναι οι αντιδράσεις ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις ενέργειες τους.

«Η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητας και όταν την υπερβαίνει το πληρώνει και θα το πληρώσει και αυτή τη φορά» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε πάντως, ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τους ακτιβισμούς μέσα στα όρια της νομιμότητας, με τα σπασίματα και την προσβολή πρεσβειών, τονίζοντας ότι «όταν ρίχνουν προκηρύξεις δεν υπερβαίνουν τα όρια».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έχει σχηματιστεί εισαγγελική παραγγελία για να διωχθεί ως εγκληματική οργάνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι «αυτό είναι η εύκολη λύση, αλλά θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα. Έτσι αντιμετωπίζονται οι παρεμβάσεις και τα εγκλήματα στις δημοκρατίες».

«Εάν δεν ήταν η δράση του Ρουβίκωνα, η ΝΔ θα είχε εφεύρει κάτι άλλο για να κάνει κριτική» απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης και στη σημερινή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις επεμβάσεις στα Εξάρχεια που όπως είπε «γίνονται πλέον με “χειρουργικό” τρόπο και όχι με εισβολές όπως έκαναν παλαιότερα».

Για την επίθεση τρομοκρατών στο Εφετείο με βόμβα και πυροβολισμό με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικού, για την οποία οι πληροφορίες «δείχνουν» την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ), ο ίδιος τόνισε πως «θα έχει την κατάληξη που είχαν και άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Θα συλληφθούν αργά ή γρήγορα». Ακόμη, κάλυψε πλήρως τις ενέργειες της αστυνομίας μετά την επίθεση. Απαντώντας στην κριτική ότι δεν υπήρξε άμεση αντίδραση και καταδίωξη των τρομοκρατών, επεσήμανε ότι «οι αστυνομικοί θα έπρεπε να έχουν υπερφυσικές δυνάμεις για να αντιδράσουν μέσα σε λίγα λεπτά που διήρκεσε η επίθεση και η διαφυγή των τρομοκρατών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top