Μάχη και για το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη

Βολές και από τη Γεννηματά κατά της κυβέρνησης

Μάχη και για το κοινωνικό μέρισμα έγινε στη Βουλή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εκτός από τους διαξιφισμούς που είχαν για το ζήτημα των καταστροφών στη Μάνδρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την περιφερειάρχη κ. Δούρου για απρονοησία και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντά αργότερα με επίθεση στις κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών.

Στην ίδια συζήτηση προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έφερε δυο βελτιωτικές ρυθμίσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, την τελευταία στιγμή .

Σύμφωνα με τις βελτιωσεις του υπουργού Οικονομικών, οι φιλοξενούμενοι που υπό άλλες συνθήκες θα έχαναν το εφάπαξ βοήθημα, καθώς δεν λογίζονταν ως ανεξάρτητο νοικοκυριό,   πλέον θα συμπεριλαμβάνονται στα μέλη της οικογένειας, ανεβάζοντας έτσι το εισοδηματικό όριο. Επιπλέον, ορίζεται πλαφόν εισοδήματος 27.000 ευρώ για τους πολύτεκνους ενώ αναμένεται περαιτέρω εξειδίκευση των κριτηρίων για τους ανέργους.

«Μια κυβέρνηση που νομοθέτησε 14,5 δις μέτρα και δίνει  600 εκ. ευρώ πέρυσι και 700 φέτος και το  εμφανίζει ως επιτυχία!  Υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών εάν νομίζετε ότι θα τους εξαπατήσετε» κατηγόρησε την κυβέρνηση  ο πρόεδρος της ΝΔ, με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά:   «Σας επιστρέφω τον λαϊκισμό και το ψέμα»

«Τα λάφυρα της υπερφορολόγησης  τα ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου» ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.     

Κριτική στην κυβέρνηση για το ίδιο ζήτημα άσκησαν επίσης ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top