Πυρά κατά της κυβέρνησης στη Βουλή από σύσσωμη την αντιπολίτευση

Οι διευκρινίσεις Αχτσιόγλου και η απάντηση Μαυραγάνη στη Μπακογιάννη

Πυρά κατά της κυβέρνησης στη Βουλή

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι επικεφαλής και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή, όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη δική του αγόρευση, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα αλλά και την τροπολογία για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. 

Κουτσούμπας: Στήριξη στο 100% της ζημιάς για τους πλημμυροπαθείς

Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο100 %  της συνολικής ζημιάς. «Με την εμπειρία μας ξέρουμε ότι δίνονται κουτσουρεμένα(…)  Ακόμη περιμένουν οι κάτοικοι από τις πλημμύρες στο Χαϊδάρι εκείνο το 600αρι» τόνισε.   

Όσον αφορά το μέρισμα κατηγόρησε την  κυβέρνηση ότι «ανακυκλώνει τη φτώχια και τους τραβάει όλο και πιο κάτω».

Θεοδωράκης: Η χώρα δεν έχει πλάνο     

«Η χώρα δεν εχει πλάνο, δεν εχει πρόγραμμα.  Τσαλαβουτάμε στα προβλήματα και δίνουμε έδαφος στους τσαρλατάνους των υποσχέσεων (...)  Η κ. Δούρου είχε υποσχεθεί ότι σε 6 μήνες θα είχε πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό. Κατηγορούσε τότε τον Σγουρό για τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του σε πλημμύρα. Τώρα ποιος έχει την ευθύνητόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ πρόσθεσε σχετικά με την Πολιτική Προστασία: «Το κράτος κοιμόταν. Ξύπνησε αφού είδε τον αριθμό των νεκρών στα sites».  

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης: «Με αυτά που κάνετε γκρεμίζετε τον  φούρνο και τώρα δίνετε  ένα καρβέλι ψωμί».

Βενιζέλος: Αναδιανομή μιζέριας

 

Κριτική για το υπερπλεόνασμα άσκησε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος  μίλησε για «αναδιανομή της μιζέριας» και χαρακτήρισε  «αυτοκτονική» τη συγκεκριμένη  πολιτική.  

Αχτσιόγλου: Δεν ωραιοποιούμε τις καταστάσεις   

 

«Δεν ωραιοποιούμε τις καταστάσεις,  δε  μιλάμε για success story, είμαστε σε ένα πρόγραμμα αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας με δύο στόχους: Να βγούμε από αυτό το 2018 και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ότι η  ανάπτυξη δεν θα είναι αυτή που μας οδήγησε στη κρίση» υποστήριξε από την πλευρά της κυβέρνησης η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.   

Μαυραγάνης: Αφορολόγητη και ακατάσχετη η βοήθεια στους πλημμυροπαθείς – Η απάντηση στη Ντ. Μπακογιάννη   

«Η ενίσχυση  είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη. Η δαπάνη ανέρχεται στα 30 εκ. ευρώ» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος διευκρίνισε ότι «το ποσό είναι επιπρόσθετα από ποσό αποζημιώσεων για πλημμύρες».

Στην ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, «είπατε θα μοιραστεί ισόποσα σε 3-4 διαμερίσματα, δηλαδή ρετιρέ με υπόγειο ίδια λεφτά;», ο κ. Μαυραγάνης απάντησε: «Ρωτήσατε για ορόφους, εγώ είπα αν είναι συγκύριοι, επειδή είναι κατοικία, αν είναι κατά 50%,  προφανώς θα πάρουν  50-50».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top