Μητσοτάκης στη Βουλή: 20 νεκροί και ούτε μία παραίτηση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση: «Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το κοινωνικό μέρισμα και της τροπολογίας για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Ο κ. Μητσοτάκης αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και   τα συγχαρητήρια στους άνδρες της ΕΜΑΚ και στους εκατοντάδες εθελοντές για την ανεύρεση διασωθέντων, παραδέχθηκε ότι  «έχουν γίνει εγκλήματα, μπαζωμένα ρέματα, αυθόρμητη δόμηση πλήρης έλλειψη σοβαρών έργων υποδομής» τις τελευταίες δεκαετίες. «Με θάρρος πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.  Είπα ότι δεν πρόκειται να κάνω ό,τι  εσείς όταν βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση  αλλά δεν μπορώ  να μην επισημάνω πώς  διαχειρίσθηκε η περιφέρεια Αττικής την κρίση, όπως και η κυβέρνησή σας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες συγκεκριμένα στην κυβέρνηση για όσα δεν έκανε στα τρία χρόνια που κυβερνά και για τη διαχείριση τις ημέρες της θεομηνίας. «Γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν έκανε έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση;» διερωτήθηκε   ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος  κατέθεσε έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, διαψεύδοντας τον περί του αντιθέτου ισχυρισμό της κ. Δούρου.  «Γιατί δεν έγιναν τα έργα στο όρος Πατέρας για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Τι δεν έκανε η Πολιτική Προστασία και φθάσαμε να θρηνήσουμε 20 νεκρούς, γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι, γιατί δεν έκλεισαν κάποιοι δρόμοι;», αναρωτήθηκε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

«20 νεκροί και ούτε μία παραίτηση» τόνισε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στην Περιφερειάρχη Αττικής υπενθύμισε τις δηλώσεις της ότι «θα πάω σπίτι μου αν δεν γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα», ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη ότι θα δινόταν προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα.

 «Δεν είσαστε μόνο ανίκανοι, είσαστε και ανάλγητοι. Ο πρωθυπουργός έφυγε για την Σουηδία και ο αρμόδιος υπουργός δεν γύρισε από την Αμερική. Τι πρωθυπουργός είναι αυτός που απουσιάζει από την φυσική καταστροφή;  Απών ήταν ο πρωθυπουργός και στις πυρκαγιές, απών και από τους σεισμούς στην Λέσβο απών και από την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Ο κ. πρωθυπουργός πέρασε για δέκα λεπτά δίχως να δει τους κατοίκους και έφυγε για τη Σουηδία. Αντίθετα εμείς συγκροτήσαμε αμέσως επιτροπή από ειδικούς, επικοινωνήσαμε με τους κατοίκους, διερευνήσαμε την δυνατότητα αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και κινητοποιήσαμε τους εθελοντές μας» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για την "ανομία" που όπως είπε  επικρατεί, με αφορμή τα επεισόδια στα Εξάρχεια και τον τραυματισμό της δικηγόρου, αναφέροντας  ότι «η Ελλάδα είναι μία ακυβέρνητη πολιτεία» .

Επέκρινε ακόμα την κυβέρνηση για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και την εισβολή του «Ρουβίκωνα»  στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top