Ιδού τα νέα τέλη κυκλοφορίας – Στο συρτάρι για άλλη μια χρονιά οι αλλαγές (αναλυτικοί πίνακες)

Η ανησυχία για τα έσοδα μπλόκαρε τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου - Πρώτη ανάρτηση 14:38

Ιδού τα νέα τέλη κυκλοφορίας – Στο συρτάρι για άλλη μια χρονιά οι αλλαγές (αναλυτικοί πίνακες)

Στο συρτάρι μπαίνουν για άλλη μία χρονιά οι σκέψεις και τα σχέδια για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για δικαιότερη κατανομή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του star.gr, τις οποίες επιβεβαιώνουν και παράγοντες της αγοράς αυτοκίνητου, oι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών για ενδεχόμενες αλλαγές στα τέλη, δεν έβγαλαν λευκό καπνό.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχει ανησυχία για το αν θα πιαστούν οι στόχοι για τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, που ανέρχονται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Έτσι, τα ποσά που θα πληρώσουν πάνω από 5,5, εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων κυμαίνονται από 22 ευρώ έως 1.380 για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ή την ΕΕ μέχρι τις 31/10/2010. Τα τέλη γι' αυτή την κατηγορία, υπολογίζονται βάσει κυβισμού, ενώ εδώ εντάσσονται και όλα τα δίκυκλα ή τρίκυκλα, ανεξαρτήτως ημερομηνίας κυκλοφορίας και ταξινόμησης.

Για οχήματα που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας ή στην ΕΕ από την 1/11/2010, τα τέλη θα διαμορφωθούν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα στο Taxisnet, ενώ η διορία για την πληρωμή τους θα είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Δείτε τους πίνακες τα τέλη κυκλοφορίας όπως ισχύουν σήμερα:

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top