Τσακαλώτος: «Θα υπάρχει όριο στις καταθέσεις για τη διανομή του μερίσματος» - Ποιό θα είναι αυτό;

«Αυτό που έπνιξε τη μεσαία τάξη ήταν τα χρήματα των Panama Papers» είπε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής - Νέα ενήμερωση 23:45

Το μέρισμα που θα διανείμει η κυβέρνηση θα πιάσει ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης, ανέφερε μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποφόρτιση της μεσαίας τάξης, στόχος που άλλωστε έχει αποτυπωθεί στο 5ετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για «καταστροφή» της μεσαίας τάξης, λέγοντας ότι αυτό που έπνιξε τη μεσαία τάξη όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα χρήματα των Panama Papers.

«Θέλω να πω κάτι για τα Panama Papers, τα Paradise Papers, για τη μεσαία τάξη και όλα αυτά. Για κάθε ευρώ, κάθε δολάριο, κάθε γιεν, για τριάντα-σαράντα χρόνια, η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά που ασπάστηκε τον νεοφιλελευθερισμό, προτιμούσαν να έχει κάποιος τραπεζίτης, κάποιος χρηματιστής, κάποιος επιχειρηματίας το τρίτο κότερο στην Τζαμάικα, να έχει το δεύτερο σπίτι στη Nice παρά να έχει χτιστεί ένα νοσοκομείο, παρά να έχει χτιστεί ένα σχολείο. Αυτό είναι το σύστημα που χτίσατε», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Δεν βάζω την μπάλα στην εξέδρα. Ζητάω από τις προοδευτικές δυνάμεις να το δουν, να προτείνουν πως αυτό θα αλλάξει στην Ευρώπη. Και όταν έχουμε τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας λέει "καλά έκαναν", καταλαβαίνουν οι μεσαίες τάξεις τι έχουν να περιμένουν αν έχουν τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Να περιμένουν αυτά που είχαν τα προηγούμενα 40 χρόνια».

Ακόμη, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει όριο στις καταθέσεις για τη διανομή του μερίσματος, το οποίο προσδιόρισε περίπου στα 9.000 ευρώ για κάθε άτομο. Ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει και περιορισμός στη διανομή του μερίσματος σε σχέση με την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top