Θα ψηφίσετε για πρόεδρο της Κεντροαριστέρας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πού και πώς θα ψηφίσουν αύριο όσοι ενδιαφέρονται

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για εκλογές στην Κεντροαριστερά

Η πιο μεγάλη… ώρα για την Κεντροαριστερά είναι αύριο, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Υποψήφιοι είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματα, Σταύρος Θεοδωράκης,  Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Διαβάστε επίσης: Eκλογές ηγεσίας στην Κεντροαριστερά: Αυτοί είναι οι 9 υποψήφιοι - Μάθετε όσα δεν ξέρετε

Ο νέος πρόεδρος για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50% + 1 των έγκυρων ψήφων και αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα Εκλογικά Κέντρα που έχει καθορίσει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), βάσει των προτάσεων των Νομαρχιακών Οργανώσεων Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ).

Σε Εκλογικά Κέντρα μεγάλων πόλεων μπορεί να λειτουργήσουν περισσότερα Εκλογικά Τμήματα.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 08:00 το πρωί  έως τις 20:00 το βράδυ. Ειδικά στις 12 Νοεμβρίου,  στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε Δήμους όμορους της Μαραθώνιας διαδρομής, η ψηφοφορία θα λήξει μια ώρα αργότερα, στις 21:00 το βράδυ. 

Στα Εκλογικά Κέντρα του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ωράριο που θα ανακοινωθεί με ειδική εγκύκλιο της ΑΕΔΔ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι προσερχόμενοι πολίτες  που είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο.

Για να ψηφίσουν οι προσερχόμενοι, εκτός των προεγγραφέντων,  οφείλουν να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο, να συμπληρώνουν και να υπογράφουν την προβλεπόμενη αίτηση/δήλωση και να καταβάλουν ως εισφορά/δωρεά  για την κάλυψη της δαπάνης της ψηφοφορίας  το ποσό των τριών ευρώ κατ’ ελάχιστο.

Στον δεύτερο γύρο (19.11.2017), δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι εκλογείς ψήφισαν στον πρώτο (12.11.2017). Οι επιθυμούντες να ψηφίσουν μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε Εκλογικό Τμήμα. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής μπορεί να συστήσει στους ενδιαφερόμενους να ψηφίσουν σε παραπλήσιο Εκλογικό Τμήμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top