Τσιρώνης στο Star: Αυτοί είναι οι λόγοι που υποστηρίζω τη φαρμακευτική χρήση ηρωίνης

«Χαρίσαμε μια πολυ επικίνδυνη ουσία στα χέρια των μαφιόζων» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός

Μετά τη φαρμακευτική κάνναβη ο Γιάννης Τσιρώνης υποστηρίζει και τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης στην ηρωίνη. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στο Star  αποκάλυψε ότι γίνονται και συζητήσεις για σχετικό νομοσχέδιο.

«Χαρίσαμε μια πολύ επικίνδυνη ουσία στα χέρια των μαφιόζων. Αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να κάνουν αυτή τη χρήση αυστηρά μέσω νοσοκομείων θα γλίτωναν από την εκπόρνευση, από την εγκληματικότητα και απο τις ληστείες» δηλώνει ο κ. Τσιρώνης στο Star και στον Άρη Λάμπο.  

Στην ερώτηση αν σκέφτεται να φέρει  κάποιο νομοσχέδιο και αν  η συζήτηση για αυτό το θέμα αφορά και άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά:  

«Η ηρωίνη ειναι ένα παλιό φάρμακο το οποίο κατασκευάσθηκε  επειδή κατά τον αμερικανικό εμφύλιο υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που είχαν γίνει μορφινομανείς» . Προσθέτει ακόμα ότι  υπάρχει φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης για  «βαριές αναλγητικές χρήσεις, μετεγχειρητικές και κατά την εγχείρηση».

Η ηρωίνη είχε δημιουργηθεί σαν υποκατάστατο της μορφίνης κατά τον αμερικανικό εμφύλιο όμως στην πορεία η χρήση της εγκαταλείφτηκε.

Γιατροί και φαρμακοποιοί ωστόσο κάνουν λόγο για μια επικίνδυνη και εξαρτησιογόνο ουσία για την οποία υπάρχουν  πιο ήπια υποκατάστατα,  όπως για παράδειγμα η μεθαδόνη.

«Υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα αν και κατά πόσον μπορεί να χειριστεί κάποιος την ηρωίνη για θεραπευτικούς σκοπούς και μόνο, πώς  θα ελέγχεται, πώς θα παράγεται, πώς θα διατίθεται και ποιος θα ελέγχει τη συνταγογράφηση, ποιοι γιατροί θα συνταγογραφούν και πού θα απευθύνεται αυτή η θεραπευτική ουσία» δηλώνει ο Κώστας Λουράντος,  πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Ο αναπληρωτής υπουργός πάντως εκφράζει την άποψη ότι στο μέλλον μπορεί να ανοίξει ο δρόμος και για την ιδιοπαραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

Μια γυναίκα απο το Κουίνσλαντ της Αυστραλιας παραδέχεται μάλιστα δημόσια ότι καλλιεργεί παράνομα κάνναβη στο σπίτι της προκειμένου να βοηθήσει την 9χρονη κόρη της, η οποία πάσχει από επιληπτικές κρίσεις. «Η  κόρη μου εχει πλέον μια ποιότητα ζωής δεν μπορούν να ζητούν απο εμένα να επιστρέψω στην παλαιότερη φαρμακευτική της αγωγή» δηλώνει.  

Το λάδι απο κάνναβη χρησιμοποιείται συχνά για να καταπραΰνει τους πόνους σε χρόνια καρκινοπαθείς και επιληπτικούς. Στην Ελλάδα η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης νομιμοποιήθηκε το καλοκαίρι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top