Δήλωση Τσιρώνη που θα συζητηθεί: Να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης!

«Η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης»

Τσιρώνης: Να είναι νόμιμη η φαρμακευτική χρήση ηρωίνης!

Να γίνει νόμιμη και η φαρμακευτική χρήση ηρωίνης, ενός εκ των πιο σκληρών ναρκωτικών, ζητά ο Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

«Όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με την μορφίνη» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «η ηρωίνη θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει αυτό το παράνομο κύκλωμα».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης αλλά αντίθετα «με αυτόν τον τρόπο γίνονται όπλο στα χέρια των λαθρεμπόρων».

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως δεν μιλά για νομιμοποίηση τύπου «"μπορώ να τη βρω στο περίπτερο" αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός νοσοκομείων».

Τέλος, όσον αφορά την φαρμακευτική κάνναβη έκανε λόγο για νόμιμα φάρμακα που θα μπορούν επιτέλους να έρθουν στην Ελλάδα και έτσι «δεν θα χρειάζεται να έχουμε γνωστό στο Λονδίνο που θα φέρνει φάρμακα στον καρκινοπαθή συγγενή μας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top